single
[1176]
161649

Pancar dosegel rezultat kariere, na VN Nemčije skupno šesti

Avtor: Urban Kolman
12. 6. 2022, 16.48

Slovenski dirkač Jan Pancar (KTM) je na dirki za veliko nagrado Nemčije v razredu MX2 svetovnega prvenstva v motokrosu osvojil skupno šesto mesto. To je najvišja uvrstitev Pancarja na tej ravni, potem ko je v posamičnih vožnjah prav tako zabeležil svoja najboljša izida. V prvi vožnji je bil peti, v drugi pa sedmi.

To je na koncu zadoščalo za 30 točk, s katerimi je v skupnem seštevku napredoval na 12. mesto. V tej sezoni je zbral že 162 točk.

Pancar, ki je bil v sobotnih kvalifikacijah sedmi, je v prvi vožnji odlično startal, prišel do tretjega mesta, nato pa je izgubil le še dve mesti v boju s tovarniškimi dirkači. V drugo mu start ni tako dobro uspel, je pa nato z devetega mesta vseeno napredoval do sedmega za prav tako zelo dobro posamično uvrstitev.

Na vrhu seštevka v razredu MX2 je prišlo do spremembe. Po odstopu Francoza Toma Vialleja (KTM) je rdečo številko najboljšega prevzel Belgijec Jago Geerts (Yamaha). Slednji je bil v obeh vožnjah drugi, kar je pomenilo tudi končno drugo mesto. Zmagal je Francoz Thibault Benistant (Yamaha). Vialle je sicer dobil prvo vožnjo, z ničlo v drugi pa zdaj Geertsu v hrbet gleda za osem točk.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez dva tedna v Indoneziji.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več