single
[38]
131850

Organizatorji OI pozvali navijače, da naj ne navijajo ob trasi maratona

Avtor: Marko Premrl
6. 7. 2021, 17.12

Organizatorji olimpijski iger Tokio 2020 bodo pozvali domače navijače, da naj ne stojijo ob trasi olimpijskega maratona in naj ne vzpodbujajo v živo športnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Razlog je strah pred tem, da bi množice navijačev lahko razširile okužbo z novim koronavirusom.

“Zaradi trenutne situacije glede covida-19 bo nujno treba zmanjšati tveganja za okužbe, kar bomo naredili tako, da bomo omejili gibanje javnosti. Odločili smo se, da bomo ljudi pozvali, da si preizkušenj ne ogledajo ob progi,” so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Igre se bodo na Japonskem, ki beleži povišano število obolelih s covidom-19, začele 23. julija.

Maraton je bil sicer v središču iger že prej, ko so ga zaradi poletne vročine iz Tokia prestavili bolj severno v Sapporo.

Organizatorji so pojasnili, da so se že sestali s policijo in lokalnimi uradniki, s katerimi se bodo dogovorili o organizaciji ženske in moške preizkušnje v maratonu in hitri hoji.

Tuje agencije poročajo tudi, da bo popotovanje olimpijske plamenice po Tokiu prav tako potekalo izven javnih cest in brez prisotnosti gledalcev.

Japonska vlada naj bi sicer ta teden znova zaostrila prepovedi, ki veljajo zaradi pandemije. Trenutno si športne dogodke lahko v živo ogleda 5000 ljudi, vse bolj pa je verjetno, da bodo igre potekale za zaprtimi vrati.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več