single
[8]
203719

Olimpijski zmagovalec Jacobs po osmih letih prekinil sodelovanje s trenerjem

Avtor: Blaž Magdič
19. 9. 2023, 18.40

Olimpijski zmagovalec v teku na 100 m Marcell Jacobs se je razšel s trenerjem Paolom Camossijem, tudi nekdanjim atletom in dvoranskim svetovnim prvakom v troskoku leta 2001, poroča italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport. Skupaj sta sodelovala od septembra leta 2015.

“Skupaj sva pisala zgodovino atletike, italijanske in svetovne. Skupaj sva preživela nekaj zelo velikih in močnih trenutkov, a v življenju so vzponi in padci. Prišla sva do zaključka, da je napočil čas, da se razideva in ubereva različni poti,” je pojasnil Jacobs.

“Občutil sem, da potrebujem popolno spremembo, tudi v smislu motivacije. Želim trenirati v novem kraju, najti športnike, s katerimi bi skupaj treniral, ki bi me spodbujali in mi pomagali v najzahtevnejših trenutkih zimskih priprav,” je dodal 29-letni italijanski reprezentant.

Rojen je bil v El Pasu v ameriški zvezdni državi Teksas italijanski materi in ameriškemu vojaku afriških korenin, a je od šestega meseca naprej živel v Italiji, pozneje pa delno tudi v ZDA, a je ves čas tekmoval za Italijo. Naprej je treniral skok v daljino in preskočil magično mejo osmih metrov. Leta 2019 se je pod Camossijevim vodstvom preusmeril le v sprint.

Le dve leti pozneje je imel najboljšo sezono v karieri, ko je marca v poljskem Torunu postal dvoranski evropski prvak na 60 m, nato pa je poleti osvojil še dve zlati medalji na olimpijskih igrah, presenetljivo tako na 100 m kot z italijansko štafeto 4 x 100 m.

Sledilo je obdobje velikih težav s poškodbami in je manj nastopal, kljub temu pa je letos osvojil srebro na SP v Budimpešti z italijansko štafeto in srebro na dvoranskem EP na 60 m. Lani v Beogradu je bil na 60 m tudi dvoranski svetovni prvak in nato v Nemčiji poleti evropski prvak na 100 m.

 

Foto: Guliver Image
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več