pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Olimpijske igre se ne bodo znova prelagale

Avtor: Kenny Jan
1. 1. 2021, 21.27

Preložene poletne olimpijske in paraolimpijske igre Tokio 2020 bodo navkljub skokovitemu povišanju novih koronavirusnih primerov v državi potekale to poletje, je zatrdil japonski premier Yoshihide Suga. Kot piše britanski BBC, na Japonskem ne razmišljajo o novi preložitvi.

Olimpijske igre se bodo v Tokiu začele 23. julija, paraolimpijske bodo sledile mesec dni za tem. A pozitivni primeri koronavirusa so v zadnjih dneh na Japonskem skokovito narasli, v Tokiu prvič poročajo o več kot tisoč novih okužbah na dan.

A ne glede na to je Suga zatrdil, da bodo “olimpijske igre potekale to poletje in bodo povsem varne za vse udeležence. Služile bodo kot simbol globalne solidarnosti.”

Japonska ima te dni primere nove različice virusa sars-cov-2, ki so ga prvič odkrili v Veliki Britaniji, guvernerka Tokia Yuriko Koike pa je opozorila, da lahko število novih okužb vsak čas “eksplodira”, še piše BBC.

Stroški organizacije iger so zaradi varnostnih zahtev, ki so nujne ob koronski krizi, od lanskega leta narasli za 2,3 milijarde evrov, kar kaže, da bodo tokijske igre s skupno 13 milijardami evrov najdražje poletne igre v zgodovini olimpizma.

Anketa nacionalne televizije NHK med prebivalstvom je sicer pokazala, da večina Japoncev nasprotuje olimpijskim igram to leto, pri čemer je najbolj naklonjena še eni preložitvi ali kar odpovedi športnega dogodka.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več