single
[38]
132554

Olimpijska bizarnost že pred začetkom: Slovenci brez karantene, Hrvat pa mora v samoizolacijo

Avtor: Blaž Magdič
14. 7. 2021, 09.16

Slovenskim olimpijcem v kajaku in kanuju, ki se že več kot teden pripravlja na Japonskem, vsaj zaenkrat ne bo treba v samoosamitev, čeprav je bil na njihovem letalu okužen potnik. To pa ne velja za tri druge športnike, ki so v Tokio prišli z istim letalom. Hrvaški kanuist Matija Marinić je namreč danes dobil obvestilo, da mora v karanteno.

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, nihče ne zna pojasniti, zakaj so sprejeli tako odločitev, zaradi katere morata v samoosamitev zaradi novega koronavirusa poleg Hrvata še ukrajinska kajakašica in kanadski kanuist.

“Že pri prihodu na Japonsko smo zaznali vrsto nelogičnih pravil in postopkov, povezanih z aktualnim stanjem, naš primer pa je še posebno bizaren. Slovenci in Novozelandci, ki so ves čas z nami v mehurčku, treninge lahko nadaljujejo, mi ne. Od jutra pošiljamo pritožbe na številne naslove, upam, da nam bo kdo znal prisluhniti. Želimo le trenirati, pripravljeni smo se izogniti vsem stikom z drugimi. Vemo, da je to mogoče, nekaj takega je bilo z Britanci, ki so na seznamu najbolj rizičnih skupin,” je dejal Marinićev trener Stjepan Perestegi, ki se prav tako že nahaja v karanteni.

“Za nami je deset dni testiranj, osem testov smo opravili na Japonskem. Cepljeni smo, nimamo nobenih simptomov bolezni, ne vemo pa ničesar o okuženem potniku, kje in kdaj se je okužil. Razočarani smo, ker je zaradi prekinitve treninga ogrožen moj nastop na igrah, za katere se pripravljaš vse življenje,” pa ne skriva razočaranja hrvaški kanuist.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več