single
[4]
176618

Olimpija uspešno opravila generalko pred obračunom z Beljakom

Avtor: Klemen Verlič
21. 11. 2022, 22.02

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Triglav Kranj s 3:1 (1:0, 2:0, 0:1). Druga tekma bo 29. novembra. Drugi polfinalni par je Sij Acroni Jesenice - LedX Celje, Jeseničani so prejšnji teden prvo tekmo dobili s 4:1.

Hokejska zveza Slovenije je v tej sezoni tekmovanje v državnem prvenstvu zastavila nekoliko drugače kot v preteklosti. V rednem delu so igrale ekipe Triglav Kranj, Slavija Junior, Maribor in LedX Celje. Najboljši dve – Celjani in Kranjčani – sta se uvrstili v končnico, kamor sta že bili uvrščeni ekipi, ki tekmujeta v mednarodnih tekmovanjih (liga ICEHL in alpska liga), SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

Nastala sta polfinalna para SŽ Olimpija – Triglav Kranj in Sij Acroni Jesenice – HK LedX Celje. Jeseničani so v prvi tekmi pred tednom dni zmagali s 4:1, državni prvaki in Kranjčani so polfinalni dvoboj, ki je ponovitev finala prejšnje sezone, igrali danes.

Obe drugi tekmi sta predvideni za 29. november, če bosta potrebni še tretji – igrajo po sistemu na dve zmagi – pa 6. oziroma 21. decembra.

Pomembna novost v sezoni 2022/23 pa je tudi termin finalnih tekem. Te tokrat ne bodo na sporedu tradicionalno ob koncu sezone oziroma po koncu mednarodnih lig, temveč so na HZS tokrat za temin odločilnih tekem določili sredino januarja. Prva finalna tekma zmagovalcev polfinala bo tako 10. januarja, druga 13., morebitna tretja pa 15.

V današnji tekmi so Ljubljančani po pričakovanjih zmagali, a izid na koncu ni bil tako visok kot v prejšnji sezoni v finalnih tekmah, ko je bilo 7:0 in 10:1. Zasluge za to ima predvsem vratar Kranjčanov Tomaž Trelc, ki je klonil le trikrat, domači pa so na njegova vrata sicer sprožili kar 69 strelov.

Zeleno-beli so igrali v večinoma standardni postavi za ligo ICEHL, v vratih je bil tokrat Žan Us. Domači so prvič premagali Trelca v deveti minuti, ko je bil uspešen Rok Kapel, v nadaljevanju pa so bili v drugem delu uspešni še dvakrat v razmaku dveh minut, ko sta zadela Chris Dodero in Žiga Pance.

Triglav je v zadnji tretjini prišel do znižanja, Miha Ahačič je izkoristil izključitev na domači strani. To pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, saj so Kranjčani kljub močnemu pritisku domače ekipe v zadnji tretjini zdržali brez prejetega gola.

Olimpija – VSV v sredo ob 17.50 na Š1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več