šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

Olimpija še eno sezono v alpski ligi

Avtor: Marko Premrl
2. 9. 2020, 22.14

Iz vodstva hokejskega kluba SŽ Olimpija so danes sporočili, da bo prvak razširjenega regionalnega tekmovanja alpske hokejske lige, slovenski državni in pokalni prvak, zaradi trenutnih razmer povezanih s pandemijo novega koronavirusa še eno sezono igral v alpski hokejski ligi in ne v višjem rangu avstrijskega tekmovanja, ligi ICE HL.

“Vodstvo lige ICE HL je naš klub obvestilo, da se v sezoni 2020/21 še ne pridruži ligi. Odločitvi je botrovala trenutna situacija povezana z epidemijo covida-19 in različnimi ukrepi v državah, iz katerih klubi tekmujejo v ligi. Dodaten razlog je tudi negotovost, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih mesecih,” so zapisali v izjavi za javnost.

Vodstvo avstrijske lige ICE HL je ljubljanske hokejiste obvestila, da postopki vključevanja kluba v ligo potekajo naprej. Skupni cilj tako ICE HL kot HK SŽ Olimpija je, da končno odločitev dosežejo že do konca 2020, so dodali.

Med vodstvom ICE HL in HK SŽ Olimpija so v zadnjih mesecih potekali sestanki, na katerih so se dogovorili o finančnem okviru, ki ga mora klub izpolniti, da se pridruži ICE HL. Na podlagi teh dogovorov je predsedstvo ICE HL vključitvi HK SŽ Olimpija v ligo naklonjeno.

“Cilj ICE HL je združiti klube iz prestolnic srednjeevropskih držav in med njimi je tudi Ljubljana. Liga je prav tako zadovoljna z razvojem hokeja v Ljubljani, ki ima kot tradicionalno hokejsko mesto resen klub, katerega pozitivni športni in poslovni rezultati so bili vidni v preteklih sezonah. Pohvalili so tudi trdne finančne temelje kluba,” so sporočili iz ljubljanskega tabora.

Generalni direktor tekmovanja ICE HL Christian Feichtinger je izrazil obžalovanje, ker prijave ljubljanskega kluba niso mogli zaključiti. “ICE HL liga je mednarodna liga in naš cilj je vključiti čim več prestolnic srednjeevropskih držav. Spremljali smo rast HK SŽ Olimpija od njenega začetka v Alpski hokejski ligi. Njihovi športni uspehi in finančna disciplina so bili med boljšimi v ligi. Pogovori, ki smo jih imeli z vodstvom HK SŽ Olimpija, in okviri našega sodelovanja so bili med klubi pozitivno sprejeti.”

Feichtinger je prepričan, da bodo lastniki lige dokončno odločitev o vključitvi Ljubljančanov sprejeli do konca letošnjega leta.

“Že večkrat smo poudarili, da so naši cilji dolgoročni in trdni. Eden od ciljev je tudi priključitev ugledni ICE HL, ki je najmočnejše hokejsko tekmovanje v Srednji Evropi. Trenutna covid-19 kriza je nekoliko zaustavila naše cilje, vendar nas ne bo ustavila,” je ob tem dejal Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija.

Prepričan je, da bo Ljubljana in HK SŽ Olimpija v sezoni 2021/22 del ICE HL. Zadnja leta so, kot pravi Butara, dosegli zastavljene cilje tako na športnem kot poslovnem področju. Zato ne glede na trenutno situacijo cilji ostajajo visoki.

V tej sezoni hokejisti SŽ Olimpije želijo osvojiti naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in alpsko hokejsko ligo, to pa kanijo storiti s pretežno slovenskimi igralci. Več o tem bodo iz ljubljanskega tabora povedali na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 8. septembra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več