single
[4]
164813

Olimpija ostala brez dolgoletnega kapetana

Avtor: Urban Kolman
19. 7. 2022, 17.59

Štiridesetletni slovenski hokejist Aleš Mušič, dolgoletni kapetan Olimpije, dvakratni olimpijec ter udeleženec več svetovnih prvenstev, zapušča HK SŽ Olimpija, je v sporočilu za javnost zapisala zasedba iz slovenske prestolnice.

Mušič je v ljubljanskem klubu preživel zadnje štiri sezone, v tem obdobju je po dvakrat osvojili naslov prvaka alpske lige in državno prvenstvo in trikrat naslov pokalnega prvaka. Pred tem je od leta 2000 igral za ljubljanske zmaje, le v sezoni 2017/18 je bil član madžarskega Fehervarja.

“Alešu se iskreno zahvaljujemo za vse štiri sezone v našem mladem klubu. Njegovo hokejsko znanje in izkušnje so bile neprecenljive, tako na ledu kot izven ledu. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje ostali povezani,” je ob slovesu Mušiča dejal predsednik kluba Miha Butara,.

“Aleš Mušič je nesporna ikona in živa legenda ljubljanskega hokeja, tega mu nihče ne more vzeti. Naša usmeritev je, da ponudimo možnost mladim igralcem, ki čakajo v ‘petem napadu’ in so prihodnost naše ekipe v tej zahtevni ligi. Z njimi moramo delati dobro in jim omogočiti možnost igranja že v prihodnji sezoni, sicer bomo težko na dolgi rok uspešni v ligi, v kateri igramo. Alešu se iz srca zahvaljujem za zadnjo sezono, ko sem kot trener vodil ekipo. Ekipi je res ogromno doprinesel,” je dodal trener Mitja Šivic.

“Zahvaljujem se mu tudi za vsa leta preživeta v Ljubljani. Veliko je dal Olimpiji in verjamem, da tudi Olimpija njemu. Prepričan sem, da Aleš in Olimpija še nista rekla zadnje besede. Aleš, hvala za vse, kar si dal ljubljanskemu hokeju,” je še dodal Šivic.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več