single
[2]
142857

Olimpija obelodanila svojo plat prestavljene tekme z Muro

Avtor: Marko Premrl
21. 11. 2021, 16.15

Potem ko so v soboto zaradi okužb z novim koronavirusom odpovedali tekmo 17. kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Muro, so danes v zvezi s tem v ljubljanskem kolektivu objavili pojasnilo, v katerem so med drugim zapisali, da so ravnali v skladu s protokoli Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Kot so zapisali pri Olimpiji, skladno z velikim porastom okužb v državi in navodili NIJZ v klubu poostreno izvajajo ukrepe preventive in testiranja. “S temi aktivnostmi smo v preteklih desetih dnevih identificirali okužbe treh članov kluba, ki so bili pravočasno umaknjeni od ekipe,” so zapisali.

Pojasnili so, da je bilo na petkovem hitrem testiranju na covid-19, ki ga skladno s protokolom izvajajo dan pred tekmo, pet igralcev pozitivnih. Ti sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. Dodali so, da je bilo skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe v taboru Olimpije torej osem okužb ter da so na Nogometno zvezo Slovenije takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR-testi testirali celoten tabor.

“Rezultate PCR-testiranja smo prejemali v soboto med 11.00 in 12.00. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi,” so zapisali pri Olimpiji.

“Na podlagi rezultatov PCR-testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je NIJZ tudi preostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika,” so dodali.

Pravijo, da so o dogajanju ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije, ki je na podlagi izdanih odločb o karanteni sprejela odločitev, da se tekma prestavi.

“Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in ostalih klubov,” so zaključili.

Nadomestni termin tekme še ni znan.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več