single
[4]
182294

Olimpija kljub borbeni predstavi ponovno izgubila (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
24. 1. 2023, 21.39

Olimpija je izgubila tudi domači obračun proti rdečim bikom iz Salzburga. Končni rezultat je bil 5:1 za Avstrijce. Zmaji so tako znova ostali brez zmage in nadaljevali slabo serijo rezultatov v ligi ICE.

Neuspešna serija ljubljanskih hokejistov se nadaljuje, v zadnjih 14 tekmah so zmagali le enkrat in so vse dlje od uvrstitve v končnico. Črnega niza ni prekinila niti poteza trenerja Mitje Šivica, ki je pred začetkom dvoboja odtopil, ker naj bi spoznal, da ekipi ne more več pomagati. Vprašanje pred tekmo je bilo, kako bodo na to reagirali igralci, ki jih je vodil Šivičev pomočnik Matic Kralj. Trdili so, da imajo pravo energijo, toda ne rezultat ne igra tega nista pokazala.

Začetek je bil sicer optimističen. Olimpija je prevzela pobudo, prvo priložnost je imel Nik Simšič, ki je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Kmalu zatem so imeli domači še številčno premoč, nekaj poskusov je bilo, vendar posebej nevarni niso bili. Kot že ničkolikokrat v sezoni igralca več niso izkoristili, nato pa je sledila napaka v obrambi in vodstvo tekmecev.

Z natančnim strelom je v osmi minuti vratarja Žana Usa premagal Ty Loney, do konca prve tretjine pa je Peter Schneider Ljubljančanom pokazal, kako se izkoristi številčno premoč na igrišču. Avstrijci so imeli v prvem delu še nekaj priložnosti, a je Us preprečil njihovo višje vodstvo.

Premoč gostov je bila še večja v drugi tretjini, pravi čudež je bil, da vodstva niso povišali. Pletli so mrežo okoli Usovih vrat, toda slovenski vratar se ni pustil premagati, ko pa je prejel gol, ga je rešil sodniški pregled posnetka, na katerem so sodniki ugotovili, da so se Avstrijci pred tem ujeli v nedovoljeni položaj.

Luka Kalan je z golom v drugi tretjini svoji ekipi dal nekaj upanja, toda to se je hitro razblinilo. Po strelu Paula Stapelfedta je Usu ploščica ušla in se ustavila tik za golovo črto. Spet je bil potreben ogled posnetka, tokrat ugotovitve niso bile v prid gostiteljev.

VIDEO: Zadetki tekme Olimpija – Salzburg

Video is not available for your country.

Ti so do konca tekme še poskušali priti do ugodnega izida, toda mrežo so zatresli le tekmeci. Po mnenju ljubljanskih navijačev je bil četrti spet sumljiv, saj naj bi Salzburžani nepravilno ovirali Usa, tretji ogled posnetka tega ni potrdil. Peti gol so Avstrijci v zadnji minuti še enkrat dosegli z igralcem več.

VIDEO: Zadnja dva zadetka na obračunu

Video is not available for your country.

 

Video: Šport TV
Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več