single
[3194]
167034

Olimpija ima novega športnega direktorja

Avtor: Klemen Verlič
11. 8. 2022, 21.10

Goran Boromisa je danes tudi uradno postal športni direktor nogometašev Olimpije. To vlogo je 35-letni Hrvat opravljal že po odhodu Mladena Rudonje, danes pa ga je klub na tej funkciji tudi uradno potrdil.

Goran Boromisa je bil nekdaj nogometaš, potem dolga leta trener, izkušnje ob terenu pa je kot koordinator dolgo nabiral pri zagrebškem Dinamu, kjer je bil zadolžen za sektor trenerjev in skavting igralcev, so zapisali na spletni strani Olimpije.

“V teh letih sem tudi zaradi udeležb na konferencah, seminarjih in izobraževanjih stkal dobre in trdne vezi po nogometni Evropi, kar mi zdaj seveda pomaga,” je ob imenovanju dejal novi športni direktor.

“Vse delam v komunikaciji z glavnim trenerjem, s katerim imava odličen odnos. Brez njegove privolitve bi bil denimo nesmisel pripeljati novega igralca v klub. Saj ima, če ga trener ne vidi v ekipi, klub dvojne stroške. Moja naloga je najti igralce takšnega profila, ki jih Albert Riera potrebuje. Preden se odločimo za novega igralca, skupaj s trenerskim štabom pregledamo vsaj deset tekem morebitnega novega nogometaša in vso dostopno statistiko o njem. Transparentno delovanje in poslovanje sta osnovi, ki se ju vsi držimo. Z Riero sva neprestano v stiku z direktorjem in predsednikom kluba, tako da so vse finančne in logistične zadeve jasne in pravočasno dogovorjene,” je Hrvat pohvalil delo in komunikacijo v klubu.

Boromisa za naslednje dneve napoveduje spremembe v moštvu, nekatere odhode in prihode. Klub je že zapustil Ivan Prtajin, ki je odšel v tretjo nemško ligo.

Olimpija – Gorica v ponedeljek ob 20.15 na Š1. Ob 19.30 studijski program z gostom Goranom Cvijanovićem!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več