šport TV 1 logo
18:00 DANES
Slovenija - Hrvaška Prijateljska tekma, ženske
šport TV 2 logo
17:55 V ŽIVO
Osmina finala: Sporting - Veszprem, prva tekma EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
17:55 V ŽIVO
Libija - Južna Afrika Kvalifikacije za afriški pokal narodov

OKS: Odnos države do športa vse bolj problematičen

Avtor: Marko Premrl

Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenija (OKS) so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani izrazili nezadovoljstvo s po njihovem mnenju vse bolj problematičnem odnosu države do športa. Opozorili so na pomanjkljivo financiranje in politično zastopanost športa ter nepripravljenosti politike na konstruktiven dialog.

Kaplja čez rob je po besedah predsednika OKS Bogdana Gabrovca ponedeljkovo obvestilo kabineta predsednika vlade Marjana Šarca, da šport v kabinetu ne bo več imel državnega sekretarja. Namesto Petra Vilfana, ki je prejšnji teden odstopil z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, pristojnega za šport, bo na novo imenovan državni sekretar za malo gospodarstvo.

“Ob dejstvu, da so vsi naši predlogi bili preslišani tudi pri davčni reformi in da smo z rebalansom edini družbeni sektor, ki se mu sredstva nižajo, ne moremo več biti tiho,” je novinarjem dejal Gabrovec. Pri tem je politiko pozval h konstruktivnemu dialogu, saj so predstavniki športa državi podali konkretne predloge za rešitev nastale situacije.

Da ne bo pomote, da gre tu samo za napad na trenutno vladajoče, gre za triletne napore za uslišanje naših predlogov, ki pa do danes niso prinesli bistvenega premika,” je povedal. Ob tem pa je opozoril, da se je komunikacija s predstavniki države v zadnjem času le poslabšala. Med drugim so jim tudi sporočili, da jih predsednik vlade ne namerava sprejeti, kar bi bilo prvič.

“Slovenski šport bi moral biti s svojim prispevkom na različnih področjih en ključnih delov civilne družbe in zato tudi pomemben sogovornik države,” je ocenil predsednik OKS in opozoril, da mačehovski odnos države do športa že vpliva na njegov razvoj, v prihodnosti pa bo posledično privedel do padca vrhunskih rezultatov.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več