single
[3]
166300

Okrnjena Slovenija v Celju premagala Nizozemsko

Avtor: Klemen Verlič
4. 8. 2022, 22.02

Košarkarji Slovenije so na prvi prijateljski tekmi v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo v Nemčiji vknjižili prvo zmago. V Celju so premagali izbrano vrsto Nizozemske s 83:76.

Košarkarji Slovenije so na prvi prijateljskih tekmah v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo v Nemčiji vknjižili prvo zmago. V Celju so premagali izbrano Nizozemske s 83:76.

Slovenija je nastopila brez večino najboljših igralcev. Manjkali so vsi trije NBA-jevci, Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar, prav tako Edo Murić in Zoran Dragić, s strani pa je tekmo spremljal tudi Mike Tobey, ki se je tako kot Čančar reprezentanci pridružil nekaj ur pred tekmo.

Selektor Aleksander Sekulić je priložnost za igro ponudil vsem štirinajstih igralcev na klopi (med strelce se ni vpisal le Luka Rupnik), zmago pa si je Slovenije zagotovila šele v zadnjih desetih minutah, ki jih je dobila z rezultatom 24:19.

V prvem polčasu je Slovenija trojke metala 1:16, prvo je zadela šele v 18. minuti, tako da je Nizozemska v prvi četrtini vodila z desetimi točkami prednosti (19:9). Do drugega vodstva po začetnih 2:0 je Slovenija prišla šele ob zaključku tretje četrtine (59:57).

V zadnjem delu je Slovenija v 36. minuti povedla z 69:63 in končnici suvereno prišla do zmage.

Žiga Dimec je zbral 12 točk (met 4:9) in šest skokov, Klemen Prepelič se je po poškodbi roke vrnil z enajstimi točkami (trojke 1:5) in petimi skoki, po deset točk pa sta prispevala Aleksej Nikolić (met 2:6, 3 podaje) in Gregor Hrovat (met 5:9).

Slovenija se bo v soboto v Celju pomerili s Črno goro, v nadaljevanju priprav pa jo čakajo še štiri tekme. Po turnirju v Istanbulu (Turčija, Ukrajina) se bo 17. avgusta v razprodanih Stožicah pomerila s Srbijo, tri dni kasneje v Celju pa s Hrvaško.

Slovenijo uvodna tekma na evropskem prvenstvu v Kölnu čaka 1. septembra proti Litvi. Pred tem bo 25. avgusta v Celju gostila Estonijo v kvalifikacijah za SP ter se 28. avgusta v Münchnu pomerila z Nemčijo.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več