single
[4]
147426

Okrepljeni ljubljanski hokejisti (končno) začenjajo z letošnjimi tekmami

Avtor: Klemen Verlič
14. 1. 2022, 12.27

Hokejiste HK SŽ Olimpija v naslednjih dveh dneh čakata obračuna ICE Hockey League proti Grazu in Dornbirnu. Zaradi zdravstvenih težav v moštvu bosta to sploh prvi tekmi ljubljanskih hokejistov v novem koledarskem letu.

Po štirih odpovedanih tekmah proti vodilnim zasedbam Bolzana, Salzburga, Albe iz Fehervarja ter Pustertala bodo v petek zvečer hokejisti Olimpije lahko nadaljevali sezono v ICE Hockey League. V razširjenem avstrijskem prvenstvu v vmesnem času Ljubljančani zaradi spremenjenega sistema točkovanja niso nazadovali po lestvici. Po neprepričljivem decembru, pa se Zmaji želijo vrniti na zmagovalna pota iz začetka sezone.

Na dveh zaporednih tekmah v tem koncu tedna pa hokejiste Olimpije pestijo tudi kadrovske težave. Nekaj pomembnih članov je še vedno poškodovanih, kaznovani pa so kar trije napadalci. Anže Ropret je ob porazu proti Beljaku prejel dve tekmi kazni, Miha Zajc in Tadej Čimžar pa bosta zaradi incidenta prav tako proti Beljaku počivala še kar nekaj časa. Uprava ljubljanskega kluba zato v zadnjih dneh ni počivala in napadalne vrste okrepila z dvema novincema v moštvu. S Francozom Bastienom Maiajem in dozdajšnjim članom druge ekipe celovškega KAC-a Rokom Kapelom.

Olimpija ima kot edino moštvo v ICE Hockey League pred tekmo z Grazem odigranih le 30 tekem v letošnji sezoni, zato jo v naslednjih tednih čaka zgoščen tekmovalni ritem. Lov na nastop v končnici pa se vse bolj zaostruje. Vsaka točka bi Ljubljančanom tako v naslednjih krogih prišla še kako prav. Veliko priložnost za osvojitev novih bodo imeli Zmaji tudi v soboto, ko bodo na prvi domači tekmi leta gostili neprepričljivi Dornbirn, s katerim ima Olimpija letos še neporavnane načrte. Predzadnja zasedba tekmovanja je varovance Mitje Šivica v letošnji sezoni na ledu hale Tivoli namreč že presenetila.

Tekmo Olimpija-Dornbirn si boste lahko ogledali v soboto ob 19.35 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več