single
[4]
147298

Okrepitve tudi v hokejski Olimpiji

Avtor: Urban Kolman
12. 1. 2022, 18.10

Hokejisti SŽ Olimpije so dobili novega soigralca. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, se bo novim soigralcem na četrtkovem treningu pridružil francoski napadalec Bastien Maia. Ta je nazadnje igral na Finskem za Iisalmen Peli-Karhut.

“Glede na to, da je igralcev na trgu zelo malo, nam je bilo pri izboru pomembno, da so igralci ‘lačni’ uspeha, da so pripravljeni delati, da igrajo pravilno in Bastien Maia to zagotovo ima. Dejstvo je, da gre za igralca, ki dela stvari prav, ki nam bo zelo pomagal, še posebej, če bo našel pravo kemijo s katerim od igralcev,” je dejal trener Mitja Šivic.

Ta je dodal, da se Francoz dobro znajde v igri z igralcem več, prav tako v igri z igralcem manj. “Dejstvo je tudi, da je zelo dobro odigral svojo vlogo v francoski reprezentanci na turnirju v Sloveniji. Zelo pomembno je, da prihaja k nam s pravim odnosom, in prepričan sem, da se bo hitro vključil v našo kulturo,” je še dejal Šivic.

Maia pa je dodal, da se veseli priložnosti. “Želel sem si korak višje in to prihod v Ljubljano zagotovo je. Liga ICE je zelo tekmovalna, Olimpija pa je bila v prvem delu odlična in je dosegla res dobre rezultate. V pretekli sezoni sem igral skupaj z Joono Ervingom, Guillaume Leclerc je moj dober prijatelj, zato verjamem, da se bom hitro vključil v ekipo in se veselim prvih tekem,” je dejal francoski reprezentant.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več