single
[3]
124789

Okrepil je Real, ker mu je bilo dovolj porazov

Avtor: Marko Premrl
2. 5. 2021, 08.14

Vicent Poirier se je pred kratkim pridružil madridskemu Realu. Prihod iz NBA-ja v Španijo pa mu ne predstavlja koraka nazaj.

“Ob povratku v Evropo sem si zaželel, da bi čim prej znova dobil občutek in veselje za igro,” je dejal novinec v dresu Reala Vicent Poirier. Francoz, ki je med letoma 2017 in 2019 že igral v španski ligi pri Baskonii, nato pa poskusil srečo pri Bostonu in Philadelphii 76, je bil pripeljan po odhodu Gabriela Decka.

“Povedal sem agentu, da se želim vrniti v Evropo, saj hočem igrati na olimpijskih igrah. V Španijo sem se vrnil, ker se tukaj igra najboljša košarka v Evropi. Zakaj sem izbral ravno Real? Dovolj mi je bilo porazov proti njim,” je še v šali dodal Poirier. Potožil se je tudi nad brezosebnimi odnosi v NBA in dodal: “Zdi se mi, da šteje le denar, osebna raven ni pomembna. Nisem tak človek, rad imam pogovor in iskrenost.”

Poirier sicer ne sme nastopati v Euroligi, lahko igra le na tekmah državnega prvenstva. “Prav zato bom v prvenstvu dal vse od sebe,” še obljublja.

 

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več