šport TV 1 logo
12:25
Genoa - Roma Serie A
šport TV 2 logo
12:30
Colorado - Detroit NHL
šport TV 3 logo
12:25
Real Madrid - Baskonia Španska liga

Ogier zapustil Citroen, ki v prihodnji sezoni ne bo del svetovnega prvenstva

Avtor: Marko Premrl
20. 11. 2019, 12.56

Moštvo Citroen je na spletni strani objavilo, da v prihodnji sezoni ne bo tekmovalo v svetovnem prvenstvu v reliju. Nekdanji svetovni prvak Francoz Sebastian Ogier se je odločil za odhod iz moštva, to pa ne more pripeljati novega vrhunskega dirkača, saj nihče izmed njih ni prost.

“Ker se je Sebastian Ogier odločil, da zaradi rezultatov v tej sezoni SP zapusti naše moštvo, smo se pri znamki Citroen odločili, da v sezoni 2020 zaradi pomanjkanja prostih dirkačev prvega ranga ne bomo tekmovali v SP,” je francosko moštvo zapisalo na spletni strani.

Ogier, ki je šestkrat osvojil naslov svetovnega prvaka med letoma 2013 in 2018, se je Citroenu pridružil pred letošnjo sezono in z ekipo podpisal dveletno pogodbo. S francoskim moštvom je želel osvojiti še sedmi naslov svetovnega prvaka, na koncu pa sezono sklenil na zanj skromnem tretjem mestu, zato se je odločil za odhod.

Ni pa še jasno, kje, in če sploh, bo v prihodnji sezoni dirkal Francoz, ki je sicer pred meseci napovedal, da namerava športno pot končati po koncu izteka pogodbe 2020. Njegovo ime se sicer največkrat povezuje s Toyoto, saj je letošnji svetovni prvak Estonec Ott Tänak po koncu sezone zamenjal moštvo in se od tega japonskega moštva za dve leti preselil k Hyundaiju.

Tänak je sicer prekinil francosko prevlado v reliju, saj sta bila Francoza Ogier in Sebastien Loeb svetovna prvaka neprekinjeno od leta 2004.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

2

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

3

VIDEO: Slimani globoko v prepovedanem položaju, VAR pa gol priznal...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več