pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
SPAL - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Hellas Verona - Roma Serie A
šport TV 3 logo
09:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Ogier zapustil Citroen, ki v prihodnji sezoni ne bo del svetovnega prvenstva

Avtor: Marko Premrl
20. 11. 2019, 12.56

Moštvo Citroen je na spletni strani objavilo, da v prihodnji sezoni ne bo tekmovalo v svetovnem prvenstvu v reliju. Nekdanji svetovni prvak Francoz Sebastian Ogier se je odločil za odhod iz moštva, to pa ne more pripeljati novega vrhunskega dirkača, saj nihče izmed njih ni prost.

“Ker se je Sebastian Ogier odločil, da zaradi rezultatov v tej sezoni SP zapusti naše moštvo, smo se pri znamki Citroen odločili, da v sezoni 2020 zaradi pomanjkanja prostih dirkačev prvega ranga ne bomo tekmovali v SP,” je francosko moštvo zapisalo na spletni strani.

Ogier, ki je šestkrat osvojil naslov svetovnega prvaka med letoma 2013 in 2018, se je Citroenu pridružil pred letošnjo sezono in z ekipo podpisal dveletno pogodbo. S francoskim moštvom je želel osvojiti še sedmi naslov svetovnega prvaka, na koncu pa sezono sklenil na zanj skromnem tretjem mestu, zato se je odločil za odhod.

Ni pa še jasno, kje, in če sploh, bo v prihodnji sezoni dirkal Francoz, ki je sicer pred meseci napovedal, da namerava športno pot končati po koncu izteka pogodbe 2020. Njegovo ime se sicer največkrat povezuje s Toyoto, saj je letošnji svetovni prvak Estonec Ott Tänak po koncu sezone zamenjal moštvo in se od tega japonskega moštva za dve leti preselil k Hyundaiju.

Tänak je sicer prekinil francosko prevlado v reliju, saj sta bila Francoza Ogier in Sebastien Loeb svetovna prvaka neprekinjeno od leta 2004.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več