pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lyon - Reims Ligue 1

Ogier podaljšal s Toyoto še za eno leto

Avtor: Kenny Jan
20. 11. 2020, 16.32

Francoski dirkač Sebastien Ogier bo še nadaljeval kariero v svetovnem prvenstvu v reliju. Čeprav je sprva nameraval po tej sezoni končati športno pot, je danes sporočil, da je podaljšal sodelovanje z ekipo Toyota. Ogier ima v letošnjem skrajšanem SP še možnosti za naslov prvaka, ki bi bil zanj sedmi v karieri.

Ogier je načrte spremenil tudi zaradi sezone 2020, ki jo je močno zaznamovala epidemija novega koronavirusa. Številne dirke so odpovedali, koledar SP pa je bil močno spremenjen in skrajšan. Zadnja dirka sezone bo reli v Monzi v začetku decembra.

“Sezona je bila sicer kratka, a dovolj dolga, da sem ugotovil, da še vedno uživam v vožnji. Rad sem za volanom tega dirkalnika in v tej ekipi. Zato sem si premislil in bom nadaljeval tudi v letu 2021,” je dejal Francoz.

“Nisem želel končati kariere v tako čudnih okoliščinah. Upam, da bo naslednje leto bolje, da bo sezona normalna in da se bom spet lahko boril za naslov prvaka,” je še dodal.

V tej sezoni, ki je zanj prva s Toyoto, kamor je prišel iz Citroena, je dobil reli v Mehiki in bil drugi v Monte Carlu. V seštevku sezone pa je trenutno drugi, 14 točk za moštvenim sotekmovalcem Valižanom Elfynom Evansom.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

3

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več