pismo ikona
šport TV 1 logo
00:45
Brescia - Bologna Serie A
šport TV 2 logo
01:00
Dinamo - Istra Hrvaška liga
šport TV 3 logo
01:15
Amiens - Lyon Ligue 1

Odpovedi ameriških zvezdnikov sprožile preiskavo v Avstraliji

Avtor: Marko Premrl
18. 8. 2019, 12.08

Košarkarska reprezentanca ZDA bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu igrala brez številnih največjih zvezdnikov lige NBA, ki so odpovedali svoj nastop. To pa je zdaj sprožilo preiskavo o pravičnem oglaševanju v Avstraliji, kjer bodo Američani v prihodnjem tednu odigrali tri pripravljalne tekme.

Organizatorji pripravljalnih tekem v Sydneyju in Melbournu so namreč precej drage vstopnice za dvoboje oglaševali s podobami ameriških zvezdnikov, kot so James Harden, Anthony Davis in Damian Lillard, ki pa so odpovedali nastop za reprezentanco, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je tako razjezilo nekatere ljubitelje košarke v Avstraliji, da so ti sprožili kampanjo za povračilo kupnine za vstopnice za prijateljske tekme. Peticijo za povračilo kupnine je podpisalo več kot 2000 kupcev kart.

Zadevo preiskuje tudi avstralska komisija za varstvo konkurence in zaščito potrošnikov, ki bo ugotovila, ali so organizatorji tekem z uporabo podob ameriških zvezdnikov zavajali potrošnike.

“Seznanjeni smo s tem, da so oglasi za tekme ameriške reprezentance v Melbournu in Sydneyju vsebovali tudi slike igralcev, ki se tekem ne bodo udeležili. Komisija bo pri svoji odločitvi upoštevala vse relevantne okoliščine,” so sporočili iz avstralske komisije za varstvo konkurence in zaščito potrošnikov.

Nezadovoljnim navijačem, ki so za vstopnice plačali tudi po več sto avstralskih dolarjev, svetujejo, da se za povračilo kupnine najprej obrnejo na organizatorje. Ti so se po poročanju AFP zavili v molk.

Reprezentanca ZDA, ki jo vodi legendarni trener Gregg Popovich, se bo na pripravljalnih tekmah 22. in 24. avgusta pomerila z avstralsko izbrano vrsto, dva dni kasneje pa še z reprezentanco Kanade.

Američani kljub okrnjeni zasedbi na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki se bo med 31. avgustom in 15. septembrom odvijal na Kitajskem, veljajo za prve favorite za končno zmago.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Kek je našel pravi recept...Več

2

Žan Celar: “Boljšega začetka pri Cittadelli si ne bi mogel želeti”...Več

3

Kosovo: talilni lonec s pridihom sambe...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser: Odleglo mi je, glavni cilj sezone je “odkljukan” (video)...Več

2

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več