single
[5]
146701

Odpovedana še druga pripravljalna tekma rokometne reprezentance

Avtor: Blaž Magdič
6. 1. 2022, 14.51

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po sredini pripravljalni tekmi z Italijo v Trbovljah odpovedala tudi petkovo medsebojno tekmo v Kopru. Do odhoda na evropsko prvenstvo med 13. in 30. januarjem na Madžarskem in Slovaškem bo vadila v svojem pripravljalnem taboru v Zrečah.

Direktor reprezentance Uroš Mohorič je v zvezi s tem dejal, da bi bila zaradi trenutnih epidemioloških razmer tekma v Bonifiki preveč tvegana.

“Do torkovega odhoda v Debrecen nimamo v načrtu nobene tekme. Odpovedani tekmi z Italijani v Trbovljah in Kopru nista prekrižali naših načrtov, priprave za evropsko prvenstvo bomo nadaljevali v našem mehurčku v Zrečah,” je za STA dejal Mohorič.

V slovenskem taboru je zaradi pozitivnega covid-testa v samoizolaciji le vratar Urban Lesjak, medtem ko drugi rokometaši nemoteno vadijo v svoji tradicionalni bazi pod Zreškim Pohorjem.

Izbranci Ljubomirja Vranješa so v sklepnem pripravljalnem obdobju za EP igrali le eno prijateljsko tekmo, konec minulega leta so v Celju premagali Hrvate s 33:26. Generalki z Italijani pred odhodom v Debrecen, kjer jih v skupinskem delu čakajo tekme proti Danski, Severni Makedoniji in Črni gori, sta bili odpovedani zaradi okužbe z novim koronavirusom v italijanski ekipi.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več