šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Roma Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Montpellier - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00
Polfinale: Real Madrid - Athletic Bilbao Španski superpokal

Odločitev o obiskovalcih na SP na Pokljuki 14. decembra

Avtor: Marko Premrl
2. 12. 2020, 18.30

Organizacijski odbor Pokljuka je danes sporočil, da bo končno odločitev o navzočnosti gledalcev na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, ki bo na sporedu od 11. do 21. februarja 2021, sporočil v ponedeljek, 14. decembra.

“Organizacijski odbor Pokljuka je glede na trenutno zdravstveno situacijo in razvoj dogodkov v svetu čakal z odločitvijo glede načina izvedbe prvenstva,” so zapisali.

Prilagojen je bil osnovni načrt, pripravljeni so bili različni scenariji in finančni načrti prireditve. Do prvenstva sta le še dobra dva meseca, zato je organizator sporočil, da bo dokončno odločitev sprejel 14. decembra 2020 in si s tem zagotovil dovolj časa za učinkovito pripravo in varno izvedbo prvenstva.

V sredini septembra je bil sicer pripravljen elaborat izvedbe prvenstva, ki je predvideval obisk do približno 12.000 obiskovalcev na dan, kot tudi realizirane vse infrastrukturne rešitve ter izbrani vsi izvajalci.

Izpeljali so tudi številne promocijske aktivnosti in dve mednarodni akciji Biathlon Tour Mobil in Pokljuška hiša na letošnjem SP v biatlonu v italijanski Anterselvi.

“Na podlagi teh uspešnih akcij so predvsem tujci izkazali velik interes za obisk in ogled svetovnega prvenstva na Pokljuki, kar se je kazalo po prodanih vstopnicah in rezervacijah namestitev na Bledu, Bohinju in v okolici,” so zapisali pri organizacijskem odboru.

“O nadaljnjih odločitvah bo organizator javnost redno obveščal preko množičnih medijev in digitalnih kanalov,” so še dodali.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več