single
[2,3194]
159463

Odločilna tekma sezone, Fazanerija že razprodana

Avtor: Marko Premrl
18. 5. 2022, 10.52

Zadnji prvenstveni krog prve lige Telemach bomo imeli v tem vikendu. V Murski Soboti bo Maribor lovil naslov državnega prvaka, črno-beli pa bi lahko s tremi točkami in ob porazu Olimpije prišli na tretje mesto.

“Polovica stadiona je že zasedena,” so v torek na svoji spletni strani zapisali pri Muri, ki bo v zadnjem krogu na domačem terenu pričakala Maribor, danes pa dodali, da ni več prostih sedežev. Obe ekipi imata svojo računico. Maribor bi s tremi točkami imel zagotovljen naslov državnega prvaka, Mura bi ob spodrsljaju Olimpije in z zmago proti vijoličnim končala sezono na tretjem mestu.

Murašem tretje mesto sicer ne prinaša ničesar večjega. Ob zmagi Kopra v pokalu imajo namreč tudi s četrto pozicijo zagotovljeno Evropo v prihajajoči sezoni.

Maribor nima najlepših spominov ne na Muro in niti na zadnji krog prvenstva. Lani so na domačem terenu presenetljivo izgubili prvo mesto v poslednjem dejanju sezone in premagala jih je prav Mura, ki je nato spisala lepo zgodbo še v skupinskem delu konferenčne lige.

Muraši se na srečanje sicer odpravljajo precej zdesetkani. Zaradi kartonov ne bodo smeli nastopiti trije, Tomi Horvat, Žiga Kous in Klemen Pucko. Pri Mariboru bo prisilno počival Aljaž Antolin.

Srečanje Mure in Maribora si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na ŠTV 1. V nedeljo ob 16.30 začnemo s studijskim delom, tekma je na sporedu ob 17.30.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več