pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Sassuolo - Torino Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Real Madrid - Baskonia Španska liga
šport TV 3 logo
02:30
Sale Sharks - Glasgow Warriors Champions Cup

Odlično izhodišče za Petra Prevca

Avtor: Gregor Kovačič
31. 12. 2019, 15.56

Nemec Karl Geiger (142,7 točke) je dobil kvalifikacije za drugo tekmo 68. novoletne turneje smučarskih skakalcev v domačem Garmisch-Partenkirchnu. Zelo dober skok je uspel tudi najboljšemu Slovencu to zimo Petru Prevcu (140,9), ki je skupaj z vodilnim skakalcem in zmagovalcem uvodne tekme v Oberstdorfu Ryoyujem Kobayashijem končal na tretjem mestu.

“Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati. Danes sem nastope stopnjeval in s tem sem zelo zadovoljen. Tokrat sem precej boljše volje kot lani, ko sem tu izpadel v kvalifikacijah,” je povedal prvi slovenski adut Prevc, in poudaril: “Treba bo le ostati zbran.”

Poleg Petra Prevca so se na sredino prvo tekmo leta 2020 od Slovencev prebili še Domen Prevc (133 točk) s 15. mestom v kvalifikacijah, Timi Zajc (129,6) z 20., Anže Lanišek (127,5) s 23. in Rok Justin (112,8) s 40. mestom. Brez tekme je ostal Tilen Bartol (103,7), ki je končal na 54. mestu.

V prvi seriji sredine tekme na izpadanje se bo Peter Prevc pomeril z Italijanom Federicom Ceconom, Domen Prevc s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom, Zajca čaka Japonec Naoki Nakamura, Lanišek bo moči meril z Rusom Jevgenijem Klimovom, Justin pa z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Na vrhu je na veselje domačih navijačev končal Geiger, ki je bil za desetinko točke boljši od Avstrijca Philippa Aschenwalda, tretji dosežek kvalifikacij pa sta skupaj imela branilec zlatega orla Kobayashi in Peter Prevc.

Novoletna tekma se bo na drugem od skupno štirih prizorišč turneje začela v sredo ob 14 uri.

Foto: sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

2

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

3

VIDEO: Slimani globoko v prepovedanem položaju, VAR pa gol priznal...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več