pismo ikona
šport TV 1 logo
06:55
Roma - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Fiorentina - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
06:50
Chicago - Buffalo NHL

Odličen rezultat Martine Ratej v Ljubljani

Avtor: Gregor Kovačič
24. 6. 2018, 09.52

Slovenska rekorderka Martina Ratej je prvi dan atletskega pokala Slovenije v Ljubljani v metu kopja slavila s 63,91 m in potrdila dobro formo. Veronika Domjan (Ptuj) je v metu diska s 56,15 m znova potrdila za evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu EP, kar je na 400 m uspelo tudi Aniti Horvat (Velenje), ki je zmagala s 53,05 sekunde.

Ekipno so po prvem dnevu tako v moški kot v ženski konkurenci na prvih treh mestih Mass Ljubljana, Kronos Ljubljana in Kladivar Celje.

Nejc Pleško (Olimpija) je v štirih serijah meta kladiva presegel 70 m, največ, 73,36 m, pa je zmogel v tretji seriji. Maruša Mišmaš (Mass) je bila najboljša na 1500 m 4:20,81 in v nedeljo ne bo nastopila v njeni disciplini na 3000 m zapreke; slednja imata tudi že normi za EP. Maruša Černjul (Kladivar) je v skoku v višino slavila z 1,80 m, a za 10 cm zaostala za mednarodnim kriterijem za EP.

Blaž Zupančič (Mass) je edini kroglo sunil prek 19 m (19,12 m), na 1500 m se je pod tremi minutami spustil le Jan Kokalj (Kladivar, 3:57,76). V troskoku sta prek 13 m zmogli Eva Mustar (Mass, 13,30 m) in Eva Pepelnak (Kladivar, 13,24 m), daleč zadaj sta bili izkušenejši Saša Babšek, ki je bila peta (Slovenska Bistrica, 12,34 m) in Petra Koren (Kronos), ki je po treh neveljavnih poskusih ostala brez uvrstitve.

Joni Tomičič Prezelj (Olimpija), ki je s 13,34 sekunde ter osebnim rekordom v sredo v Mariboru za devet stotink zgrešila normo za EP, tokrat ni nastopila, ker je potem zbolela za bakterijsko angino. V njeni odsotnosti je bila brez prave konkurence obetavna Brežičanka Nika Glojnarič, ki je edina tekla pod 14 sekundami (13,78), med atleti pa je na visokih ovirah slavil Jakob Filip Demšar (Mass, 14,25).

Tako v tej kot tudi v drugih sprinterskih obračunih je nekaj boljše čase preprečil močan veter v prsi. Na 100 m sta bila prva Iza Obal (Kronos, 12,28) in Enej Leban (Gorica, 10,86). Na najdaljši razdalji pa je dvoboj na 5000 m dobil Jan Brešan (Kladivar, 14:29,49) pred Mitjem Krevsom (Štajerska, 14:40,73); slednji je pravzaprav prvemu pomagal do boljšega izida.

Ratejeva je imela le dva veljavna meta, po 57,88 m v uvodni seriji so ji v drugi namerili 63,91 m, nato je trikrat ostala brez izida in zadnjo šesto serijo izpustila. “Zadovoljna sem lahko z le enim metom, ostali so bili slabi. Dosežek iz druge serije je odličen, vendar mi ni uspelo stabilno metati prek 62 m. Nisem se najbolje počutila, a sem vseeno dokazala, da lahko mečem daleč. Po drugi seriji sem želela vreči 65 m, a ni šlo, ker sem imela tehnično slabe mete. Nastopila bom še na diamantni ligi v Lozani, potem na državnem prvenstvu v Celju, kar bo zadnji nastop pred EP,” je napovedala Ratejeva.

Domjanova tokrat z nastopom ni bila najbolj zadovoljna. “Opravila sem nekaj treningov, v ponedeljek pa odhajam na sredozemske igre in upam, da bo to dober pokazatelj opravljenega pred EP v Berlinu. Tam si želim doseči najboljši izid sezone in temu je vse podrejeno. Danes ni bilo tako slabo, vendar pa si želim bolj. Na treningu želimo spremeniti začetek, ker običajno preveč pohitim v obrata, podre se mi celotna tehnika in se potem v drugem delu le še lovim. Če bom prvi del izmeta izboljšala, bodo daljave še veliko večje,” je dejala Domjanova.

Horvatovi je zadostoval nekoliko hitrejši tek v zaključku, da je gladko slavila. “Cilj je bila zmaga. Z izidom se nisem obremenjevala. Zaenkrat v tej sezoni še nisem dosegla cilja, počasi prihajam v formo in upam, da se bo na naslednjih tekmah izšlo. Naslednjič bom tekla v petek na Slovaškem, potem pa menim, da bomo malo prekinili s tekmami, naredili še nekaj treningov in nato nadaljevali z drugim delom sezone,” je pojasnila Horvatova.

Mišmaševa je na APS nastopila le enkrat, in to ne v njeni disciplini. “V četrtek imam na sredozemskih igrah že naslednjo tekmo na 3000 m zapreke. To je bil le hitrejši trening. Normo sem izpolnila že na svoji uvodni tekmi sezone in na naslednji še izboljšala izid. Imam še rezerve. Bolj pogumno in hitreje lahko začnem, pa tudi vodno oviro bi lahko prešla bolje, tam sem še vedno nekoliko prestrašena. Čutim pa, da sem v vse boljši formi,” pa je menila Mišmaševa.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več