šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Roma Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Montpellier - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00
Polfinale: Real Madrid - Athletic Bilbao Španski superpokal

Odbojkarsko evropsko prvenstvo bo gostilo šest mest

Avtor: Blaž Magdič
4. 12. 2020, 16.10

S sedeža Evropske odbojkarske zveze (CEV) so sporočili, da se bo evropsko prvenstvo za moške, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska, odvijalo v šestih mestih. Kje bodo igrali Slovenci, ki so kot evropski podprvaki na prvenstvo že uvrščeni, bo določil žreb. Natančen datum EP še ni določen.

Na Poljskem, kjer bo tudi zaključni del prvenstva in boji za odličja, bodo tekme najboljših evropskih reprezentanc gostili Gdansk, Krakov in Katovice, na Češkem bo obračunom moč slediti v Ostravi, v Estoniji pa bodo srečanja ene od skupin in prvi del izločilnih bojev potekali v Talinu. Tampere bo prizorišče tekem, ki jih bo gostila Finska.

Na EP bo drugič doslej nastopilo 24 ekip, poleg držav gostiteljic si je neposredno uvrstitev na tekmovanje zagotovilo še osem reprezentanc, Srbija, Slovenija, Francija, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemčija in Belgija.

Prizorišča ženskega prvenstva, ki bo potekalo v Srbiji, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem, še niso znana. Poleg že omenjenih reprezentanc držav organizatoric bodo na prvenstvu zagotovo igrale reprezentance Turčije, Italije, Poljske, Nizozemske, Nemčije, Rusije, Belgije in Azerbajdžana. Slovenske odbojkarice si bodo svoj tretji nastop na EP skušale priigrati v kvalifikacijah. V njih se bodo za dve mesti, ki prinašata vozovnico za prvenstvo, pomerile s Češko, Bosno in Hercegovino in Latvijo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več