šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Ukrajina IIHF SP divizije 1 2014
šport TV 2 logo
23:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Tampa Bay NHL

Odbojkarsko EP z rekordnimi številkami

Avtor: Marko Premrl
4. 12. 2019, 18.10

Letošnje odbojkarsko evropsko prvenstvo za moške, ki so ga prvič v zgodovini gostile štiri države, je po podatkih Evropske odbojkarske zveze (Cev) polno rekordnih številk. V dvoranah se je zbralo 250.077 gledalcev, na finalu med Srbijo in Slovenijo 12.654 navijačev, objave na družbenih omrežjih pa so dosegle pet milijard uporabnikov.

EuroVolley, na katerem je Slovenija osvojila končno drugo mesto, so prvič doslej skupaj gostile štiri države, premierno je na njem nastopilo 24 držav, ljubitelji odbojke pa so si v devetih mestih – Montpellierju, Nantesu, Parizu, Bruslju, Antwerpnu, Ljubljani, Rotterdamu, Apeldoornu in Amsterdamu – lahko ogledali 76 tekem.

V dvoranah se je skupaj zbralo rekordnih 250.077 gledalcev, v Parizu si je veliki finale med Srbijo in Slovenijo ogledalo 12.654 ljubiteljev odbojke, pa čeprav se Francija v finale ni uvrstila.

Druga najbolj obiskana tekma prvenstva je bil polfinalni dvoboj med Slovenijo in Poljsko v Areni Stožice, kjer se je zbralo 11.425 gledalcev, četrtfinalni obračun med Slovenijo in Rusijo pa je v Ljubljani videlo 11.225 gledalcev, številke Ceva povezama Odbojkarska zveza Slovenije.

Preko televizijskih sprejemnikov si je tekme ogledalo kar 460 milijonov ljubiteljev odbojke na 138 televizijskih programih. Na spletni platformi YouTube so zabeležili za 3,3 milijona minut ogledov.

Na družbenih omrežjih je bilo v času evropskega prvenstva zaslediti 317 milijonov prikazov, objave pa so skupaj dosegle neverjetnih pet milijard uporabnikov družbenih omrežij.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več