šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Torino - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
21:45 V ŽIVO
Aspen, Adaptive Snow Bikecross X Games

Odbojkarsko EP z rekordnimi številkami

Avtor: Marko Premrl
4. 12. 2019, 18.10

Letošnje odbojkarsko evropsko prvenstvo za moške, ki so ga prvič v zgodovini gostile štiri države, je po podatkih Evropske odbojkarske zveze (Cev) polno rekordnih številk. V dvoranah se je zbralo 250.077 gledalcev, na finalu med Srbijo in Slovenijo 12.654 navijačev, objave na družbenih omrežjih pa so dosegle pet milijard uporabnikov.

EuroVolley, na katerem je Slovenija osvojila končno drugo mesto, so prvič doslej skupaj gostile štiri države, premierno je na njem nastopilo 24 držav, ljubitelji odbojke pa so si v devetih mestih – Montpellierju, Nantesu, Parizu, Bruslju, Antwerpnu, Ljubljani, Rotterdamu, Apeldoornu in Amsterdamu – lahko ogledali 76 tekem.

V dvoranah se je skupaj zbralo rekordnih 250.077 gledalcev, v Parizu si je veliki finale med Srbijo in Slovenijo ogledalo 12.654 ljubiteljev odbojke, pa čeprav se Francija v finale ni uvrstila.

Druga najbolj obiskana tekma prvenstva je bil polfinalni dvoboj med Slovenijo in Poljsko v Areni Stožice, kjer se je zbralo 11.425 gledalcev, četrtfinalni obračun med Slovenijo in Rusijo pa je v Ljubljani videlo 11.225 gledalcev, številke Ceva povezama Odbojkarska zveza Slovenije.

Preko televizijskih sprejemnikov si je tekme ogledalo kar 460 milijonov ljubiteljev odbojke na 138 televizijskih programih. Na spletni platformi YouTube so zabeležili za 3,3 milijona minut ogledov.

Na družbenih omrežjih je bilo v času evropskega prvenstva zaslediti 317 milijonov prikazov, objave pa so skupaj dosegle neverjetnih pet milijard uporabnikov družbenih omrežij.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več