pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Hellas Verona - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Inter - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Sampdoria - Benevento Serie A

Odbojkarsko državno prvenstvo od zdaj naprej z novim sistemom tekmovanja

Avtor: Klemen Verlič
5. 5. 2020, 12.04

Odbojkarska zveza Slovenije je danes sporočila, da bodo v prihodnje državna prvenstva potekala nekoliko drugače. OZS je klubom že predstavila nov sistem tekmovanja, v prvoligaški konkurenci se bo DP odslej odvijalo po trikrožnem sistemu in z dvema prvima ligama.

Predsedstvo OZS je sprejelo predlog o spremembah tekmovalnega sistema v okviru DP, ki so ga podali sekretar tekmovanj in tekmovalno-registracijska komisija ob odobritvi strokovnega sveta OZS. Predlog določa nov sistem tekmovanja v najmanj naslednjih dveh sezonah, predsedstvo OZS pa ga je sprejelo, so postopek sprememb pojasnili pri zvezi.

Sezoni 2020/21 in 2021/22 bosta tako v prvoligaški konkurenci potekali po trikrožnem sistemu tekmovanja, ki mu bo sledila končnica, prvič tudi z osmino finala. Po dolgem času so tako ukinili modro in zeleno skupino za prvaka in za obstanek. Novo je tudi, da bodo morali vsi prvoligaši, tudi tisti, ki bodo tekmovali v mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvu nastopati od samega začetka.

Medtem ko so se v ženski konkurenci nastopi v prvi ligi že zdaj odvijali v okviru 1A in 1B lige, bo OZS enak sistem v sezoni 2020/21 vpeljala tudi v moški konkurenci. Pri dekletih bo v 1B DOL v novi sezoni izjemoma še deset ekip. V sezoni 2021/22 bo tudi v tej nastopalo osem ekip.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več