šport TV 1 logo
10:45
Romain Desgranges and Fabian Buhl World of Free Sports
šport TV 2 logo
10:30
Wisla Plock - GOG EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Odbojkarsko državno prvenstvo od zdaj naprej z novim sistemom tekmovanja

Avtor: Klemen Verlič
5. 5. 2020, 12.04

Odbojkarska zveza Slovenije je danes sporočila, da bodo v prihodnje državna prvenstva potekala nekoliko drugače. OZS je klubom že predstavila nov sistem tekmovanja, v prvoligaški konkurenci se bo DP odslej odvijalo po trikrožnem sistemu in z dvema prvima ligama.

Predsedstvo OZS je sprejelo predlog o spremembah tekmovalnega sistema v okviru DP, ki so ga podali sekretar tekmovanj in tekmovalno-registracijska komisija ob odobritvi strokovnega sveta OZS. Predlog določa nov sistem tekmovanja v najmanj naslednjih dveh sezonah, predsedstvo OZS pa ga je sprejelo, so postopek sprememb pojasnili pri zvezi.

Sezoni 2020/21 in 2021/22 bosta tako v prvoligaški konkurenci potekali po trikrožnem sistemu tekmovanja, ki mu bo sledila končnica, prvič tudi z osmino finala. Po dolgem času so tako ukinili modro in zeleno skupino za prvaka in za obstanek. Novo je tudi, da bodo morali vsi prvoligaši, tudi tisti, ki bodo tekmovali v mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvu nastopati od samega začetka.

Medtem ko so se v ženski konkurenci nastopi v prvi ligi že zdaj odvijali v okviru 1A in 1B lige, bo OZS enak sistem v sezoni 2020/21 vpeljala tudi v moški konkurenci. Pri dekletih bo v 1B DOL v novi sezoni izjemoma še deset ekip. V sezoni 2021/22 bo tudi v tej nastopalo osem ekip.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več