KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
192914

Odbojkarski reprezentanci se je pridružil še Ropret

Avtor: Blaž Magdič
19. 5. 2023, 20.01

Ob koncu drugega tedna priprav je moška članska odbojkarska reprezentanca močnejša za novo ime. Treningom selektorja Gherogheja Cretuja se je namreč pridružil član italijanske Perugie Gregor Ropret, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Štiriintridesetletni odbojkar z Brezovice, ki je sodeloval pri vseh največjih dosedanjih reprezentančnih uspehih, se je snidenja s soigralci izredno razveselil.

“V klubu mi je manjkalo le nekoliko več igralnega časa, zato se izredno veselim prvih reprezentančnih tekem,” je v izjavi za OZS dejal motivirani organizator igre.

Izbrana vrsta bo danes končala drugi teden priprav. Po prostem vikendu se bo v prestolnici znova zbrala v ponedeljek. Tedaj se bosta ekipi pridružila še zadnja člana reprezentance Jan Kozamernik in Klemen Čebulj, ki sta v torek v poljskem državnem prvenstvu z zmago na peti tekmi osvojila bronasto kolajno z Assecom iz Rzeszowa.

Konec prihodnjega tedna bodo slovenski odbojkarji delo s treningov preizkusili tudi na tekmah. Gostovali bodo na Nizozemskem in tam z gostitelji odigrali dva pripravljalna obračuna. To bosta tudi edina preizkusa slovenske izbrane vrste pred začetkom lige narodov.

Uvodni obračun v tem tekmovanju Slovence v japonski Nagoji čaka proti Srbiji in je oddaljen 19 dni.

“Upam, da ekipa ostane zdrava. Vsi fantje nismo več najmlajši. Reprezentančna sezona bo res dolga, čaka nas precej tekem, prav vsaka izmed njih pa bo štela. Vsaka zmaga bo pomembna za razvrstitev na svetovni jakostni lestvici. S fanti se dobro poznamo. Verjamem, da se bomo na igrišču hitro ujeli in pokazali pravo tekmovalno pripravljenost,” je še dodal Ropret.

Turnir na Japonskem bo prvi izmed treh v rednem delu lige narodov. Po štiri tekme slovensko vrsto nato čakajo še v Franciji (20.-25. junij) in na Filipinih (4.-9. julij). Rezultatska uspešnost jo lahko popelje še na Poljsko, kjer bo med 19. in 23. julijem še zaključni del tekmovanja.

Konec avgusta se bo začelo evropsko prvenstvo, konec septembra pa še kvalifikacije za olimpijske igre.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več