single
[6]
206519

Odbojkarska zveza Slovenije v letu 2022 poslovala z minusom

Avtor: Aljaž Pirnat
19. 10. 2023, 17.40

V prostorih občine Brezovica, kjer svoje delo opravlja predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), je bila danes redna letna skupščina zveze, na kateri je bilo slišati, da je krovna odbojkarska reprezentanca v rdečih številkah. Poročilo Metoda Ropreta pravi, da je bil presežek odhodkov nad prihodki OZS v letu 2022 v višini 725.790 evrov.

Po mnenju predsednika bo leto 2023 položaj nekoliko popravilo zaradi pomoči mednarodnih organizacij in pridobljenih sponzorjev, za kar gredo zasluge predvsem uspehom moške reprezentance in uspešne organizacije lanskega svetovnega prvenstva.

Poslovanje v letu 2024 pa bo prelomno zaradi dolga, ki so ga prenesli iz leta 2022. Tudi zaradi dejstva, da organizacija svetovnega prvenstva ni zagotovila predvidenega zaslužka v višini 300.000 evrov, ampak je pridelala celo minus v višini 280.000 evrov.

“Znesek sklada je zaskrbljujoč in celotna odbojka v Sloveniji bo morala pomagati, da se izvlečemo iz rdečih številk. Dosedanje poslovanje v letu 2023 nas vendarle navdaja z optimizmom, so pa še velike rezerve, predvsem pri pridobivanju sponzorjev. Podjetja bi morala prepoznati uspešnost naših reprezentanc in vključiti OZS med svoje partnerje,” je v letnem poročilu zapisal predsednik Ropret.

Finančno poročilo so potrdili tudi revizorji, ki opozarjajo na razkritje o tveganjih plačilne sposobnosti. Družbeni sklad je bil na dan 31. decembra 2022 negativen v višini 971.482 evrov.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več