šport TV 1 logo
18:55 V ŽIVO
Nimes - Lorient Ligue 1
šport TV 2 logo
19:00
Milan - Inter Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

Odbojkarska liga narodov v enem mehurčku

Avtor: Kenny Jan
26. 1. 2021, 15.41

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je v izjavi za javnost sporočila, da bo liga narodov, v kateri bodo prvič nastopili tudi slovenski odbojkarji, organizirana v tako imenovanem mehurčku. Format tekmovanja bo ostal enak, organizator in razpored tekem bosta znana februarja, je na spletni strani zapisala Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

FIVB je zaradi pandemije covida-19 odpovedal lansko izvedbo elitne lige narodov, za letošnje tekmovanje pa je krovna odbojkarska organizacija že prižgala zeleno luč, hkrati pa oznanila, da bo liga potekala po enakem formatu, a v le eni državi. Izvedba 42 turnirjev v 22 državah z 32 reprezentancami namreč v sedanjih razmerah ni mogoča.

FIVB ima predvidena dva scenarija, 40-dnevni ter 34- do 36-dnevni mehurček, v katerem bodo odigrali 130 tekem. V prvem delu tekmovanja bo teh po osem na dan, v zaključnem delu, v katerem bo nastopilo šest najboljših reprezentanc, pa po dve tekmi dnevno.

Koncept tekmovanja so na spletnem sestanku soglasno že sprejeli predstavniki vseh nastopajočih držav in hkrati potrdili udeležbo svojih reprezentanc, izjema je le Kitajska, ki na dovoljenje oblasti za nastop še čaka.

FIVB bo predvidoma do konca februarja izbral oba organizatorja, obstaja pa celo možnost, da bo liga narodov za moške in ženske hkrati gostila le ena država.

“S tekmovanjem v mehurčku FIVB želi vsem reprezentancam in drugim deležnikom zagotoviti varno okolje in varno izvedbo tekmovanja, obenem pa ohraniti začrtan koncept. S tem konceptom organizacije smo potovanja omejili na minimum in zagotovili varnost. Liga narodov bo v le eni državi, organizatorji bodo udeležence redno testirali. Strogi ukrepi, ki bodo v veljavi, pa bodo možnost okužbe močno zmanjšali,” so sporočili s sedeža FIVB.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več