šport TV 1 logo
17:00 PRVIČ
22. oddaja World of Free Sports
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Odbojkarska Liga narodov maja 2021 v Sloveniji

Avtor: Gregor Kovačič
15. 5. 2020, 12.38

Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je sporočila, da se bo elitna liga narodov, ki bi jo v Sloveniji morali spremljati junija, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana, začela v drugem tednu maja prihodnje leto.

odbojkarska reprezentanca

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je minuli petek prejela obvestilo, da je letošnja liga narodov, ki jo je FIVB sprva prestavil na september, dokončno odpovedana. Zdaj pa so že znani novi datumi elitnega tekmovanja, v katerem nastopajo najboljše svetovne reprezentance, med njimi tudi Slovenija. Tekmovanje se bo začelo že v drugem tednu maja, ali bo to 7. ali 11. maja, bo znano po zadnjih usklajevanjih med FIVB in nosilci televizijskih pravic, so sporočili iz OZS.

VNL se bo z velikim finalom najboljše šesterice zaključil 27. junija v Italiji. FIVB bo tako najboljšim reprezentancam omogočila, da se bodo lahko kakovostno pripravile na olimpijski turnir. Leto 2021 bo sicer zelo pestro, saj odbojkarje in odbojkarice čaka tudi evropsko prvenstvo.

Slovenci bodo na prvenstvu stare celine, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska, branili srebro, dekleta pa si bodo svoj tretji nastop med najboljšimi evropskimi reprezentancami skušala priigrati v kvalifikacijah, v boju s Češko, Bosno in Hercegovino in Latvijo.

Kvalifikacije bi morale potekati avgusta in septembra in za zdaj še niso prestavljene, rezervni termin je januar 2021.

FIVB je državam udeleženkam VNL postavil tudi rok, do katerega se morajo končati državna prvenstva za sezono 2020/21, in sicer do 18. aprila 2021.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več