šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Rio Ave - Milan Kvalifikacije za Ligo Europa
šport TV 2 logo
21:30
Nanterre 92 - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
21:30
Osijek - Gorica Hrvaška liga

Odbojkarska Liga narodov maja 2021 v Sloveniji

Avtor: Gregor Kovačič
15. 5. 2020, 12.38

Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je sporočila, da se bo elitna liga narodov, ki bi jo v Sloveniji morali spremljati junija, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana, začela v drugem tednu maja prihodnje leto.

odbojkarska reprezentanca

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je minuli petek prejela obvestilo, da je letošnja liga narodov, ki jo je FIVB sprva prestavil na september, dokončno odpovedana. Zdaj pa so že znani novi datumi elitnega tekmovanja, v katerem nastopajo najboljše svetovne reprezentance, med njimi tudi Slovenija. Tekmovanje se bo začelo že v drugem tednu maja, ali bo to 7. ali 11. maja, bo znano po zadnjih usklajevanjih med FIVB in nosilci televizijskih pravic, so sporočili iz OZS.

VNL se bo z velikim finalom najboljše šesterice zaključil 27. junija v Italiji. FIVB bo tako najboljšim reprezentancam omogočila, da se bodo lahko kakovostno pripravile na olimpijski turnir. Leto 2021 bo sicer zelo pestro, saj odbojkarje in odbojkarice čaka tudi evropsko prvenstvo.

Slovenci bodo na prvenstvu stare celine, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska, branili srebro, dekleta pa si bodo svoj tretji nastop med najboljšimi evropskimi reprezentancami skušala priigrati v kvalifikacijah, v boju s Češko, Bosno in Hercegovino in Latvijo.

Kvalifikacije bi morale potekati avgusta in septembra in za zdaj še niso prestavljene, rezervni termin je januar 2021.

FIVB je državam udeleženkam VNL postavil tudi rok, do katerega se morajo končati državna prvenstva za sezono 2020/21, in sicer do 18. aprila 2021.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več