single
[6]
123978

Odbojkarji v ligi narodov tudi prihodnje leto

Avtor: Kenny Jan
20. 4. 2021, 13.18

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je zaradi razmer v zvezi s pandemijo novega koronavirusa odpovedala letošnji pokal challenger. Posledično bo slovenska moška reprezentanca tudi v letu 2022 zagotovo igrala v ligi narodov, je v izjavi za javnost sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Turnirjev pokala challenger na Portugalskem in Hrvaškem, na katerih bi si najboljša moška in ženska reprezentanca zagotovili uvrstitev v elitno ligo narodov, letos ne bo. Krovna odbojkarska organizacija se je za to potezo odločila v soglasju z obema organizatorjema, kot razlog pa navedla težave posameznih udeleženk turnirjev pri potovanjih in pandemijo covida-19.

Vseh 32 reprezentanc, po 16 moških in ženskih, ki bodo na medsebojnih obračunih v okviru letošnje lige narodov tekmovali med 25. majem in 23. junijem v italijanskem Riminiju, si je tako že zagotovilo nastop v tem elitnem tekmovanju prihodnje leto. Nobena od reprezentanc namreč ne bo izpadla iz tekmovanja.

Slovenske odbojkarje tako v prihodnjem letu čaka pestra sezona, saj bodo ob ligi narodov igrali tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

Obenem so s sedeža FIVB še sporočili, da so pravila sestave ekip za letošnjo ligo narodov nekoliko spremenjena. FIVB je popustila pritiskom nekaterih zvez in sprejela odločitev, da lahko posamezna reprezentanca pred začetkom druge polovice tekmovanja, torej do 6. junija, zamenja šest igralcev. Nekateri reprezentanti bodo tako po napornih klubskih sezonah dobili več počitka in se svojim ekipam v mehurčku priključili kasneje.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več