KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
179263

Odbojkarji sede se vračajo v elitno skupino

Avtor: Blaž Magdič
18. 12. 2022, 18.05

Slovenskim odbojkarjem sede je uspelo kljub porazu v finalu evropskega prvenstva B divizije, da so se vrnili v elitno A skupino evropske reprezentančne odbojke. Slovenija je v Franciji zasedla 2. mesto, v finalu pa je z 1:3 klonila proti Madžarski. V A divizijo se seli tudi Latvija, ki je v boju za 3. mesto porazila Veliko Britanijo.

Slovenija je v predtekmovanju odigrala tri tekme. Uvodoma je z 1:3 klonila proti Madžarski, potem pa s 3:2 porazila Italijo, s 3:1 pa Češko in se kot druga ekipa ene od dveh predtekmovalnih skupin prebila v četrtfinale.

Tam je suvereno s 3:0 opravila z Litvo. Najbolj napeta je bila polfinalna tekma, ki jo je slovenska ekipa izgubljala že 0:2 v nizih. Latvija je vodila, a so se po tem varovanci trenerja Branka Mihorka zbrali in z epskim preobratom slavili zmago (3:2). Finale je Slovenija dobro začela, dobila je prvi niz, potem pa so Madžari potrdili svojo kvaliteto in zmagali s 3:1.

Po koncu tekmovanja je slovenski tabor dobil še eno priznanje, Matic Keržan je bil nagrajen in izbran za najboljšega blokerja tekmovanja.

Slovenija je igrala v postavi Matic Keržan, Sašo Korun, Matjaž Majdič, Sebastjan Osrečki, Jaša Bartelj, Jordan Jakin, Primož Petek in Marko Pokleka. Ekipo je vodil Branko Mihorko.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več