KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
187312

Odbojkarji po pridih Pariza na Japonsko, odbojkarice na Poljskem

Avtor: Kenny Jan
17. 3. 2023, 18.17

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu igrala na Japonskem, ženska izbrana vrsta pa se bo za olimpijsko vozovnico borila na Poljskem, je določil žreb na sedežu Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) v Lozani.

Na Japonskem se bodo Slovenci v skupini B srečali z gostiteljico turnirja, ZDA, Srbijo, Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko. Slovenske odbojkarice se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre dokazovale prvič. Žreb jim je namenil obračune z gostiteljicami Poljakinjami, aktualnimi evropskimi prvakinjami Italijankami in aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Američankami, igrale pa bodo še proti Nemčiji, Tajski, Kolumbiji in Južni Koreji.

Tako pri moških kot pri ženskah si bosta nastop na OI 2024 priigrali po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, ob Francozih, ki se bodo v boj za olimpijsko zlato podali kot gostitelji, pa bo preostalih pet mest podeljenih glede na kontinentalne kvote oziroma na lestvico FIVB.

V skupini A bodo med odbojkarji moči merili gostiteljica Brazilija, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemčija, Češka in Katar, v skupini C na Kitajskem pa bodo ob gostiteljih nastopile še Poljska, Argentina, Nizozemska, Kanada, Mehika, Belgija in Bolgarija.

Med odbojkaricami bodo v skupini A, katere gostiteljica bo Kitajska, igrale še Srbija, Dominikanska republika, Nizozemska, Kanada, Češka, Mehika in Ukrajina. V skupini B, ki jo bo gostila Japonska, pa bodo še Brazilija, Turčija, Belgija, Bolgarija, Portoriko, Argentina in Peru.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več