šport TV 1 logo
12:00
Brescia - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
11:35
Savehof - Budućnost EHF Liga prvakinj

Odbojkarji odločeni: Zanima nas zlata kolajna

Avtor: Blaž Magdič
9. 9. 2019, 11.56

Slovenski odbojkarji nestrpno pričakujejo začetek evropskega prvenstva. Kar so v treh mesecih priprav storili, so storili, zdaj se bo treba dokazati na tekmah, ki jih bodo igrali v domači dvorani, pred svojimi navijači. To je tudi eden od razlogov, da so pred turnirjem optimistični, napovedujejo celo napad na zlato kolajno.

“Čeprav si prevelikega pritiska ne smemo ustvariti, bom rekel, da nas zanima prvo mesto. Ne samo v skupini, ampak nasploh. Cilji morajo biti visoki, ne moremo reči, da nas zanima le osmina finala ali kaj podobnega,” je dejal libero ekipe Jani Kovačič, ki upa, da se bo ekipa v pravem času znebila črnih minut, te so se kazale praktično na vsaki od letošnjih težjih preizkušenj.

Ker je za zlato kolajno praktično potrebno zmagati vse tekme, Kovačič nima nobenih želja v zvezi s tekmeci, ne omenja nobene ekipe, ki se bi ji želel izogniti.

“Dejstvo je, da bo Rusija tista, ki nam glede na razpored predstavlja glavno oviro na poti do kolajne. Njej se ne moremo izogniti, Z njo bomo najbrž tako kot na prejšnjem prvenstvu spet igrali dvakrat. Če je že ne bomo premagali v skupini, pa upam, da jo bomo v četrtfinalu. Imeli bomo pomoč domače dvorane, v kateri treniramo vsak dan in to bi moralo predstavljati prednost,” se nadeja Kanalec, ki se bo v letošnji klubski sezoni preizkušal v Italiji.

Njegove besede potrjuje tudi organizator slovenske igre Gregor Ropret, kateremu selektor Alberto Giuliani očitno zaupa bolj kot Dejanu Vinčiću, ki se je dolgo časa boril s poškodbo in zaenkrat še ni v najboljši formi.

“Povsem se strinjam z Janijem, gremo po zlato kolajno. Priznam, da je to zelo optimistična napoved, a drugo mesto že imamo, po mojem mnenju moramo strmeti k še boljšemu dosežku. Vemo, da zmoremo. Igramo doma, smo v najboljših letih naše generacije in kdaj bomo prvaki, če ne zdaj. Seveda pa tudi v skupini ne smemo nobenega podcenjevati, v predtekmovanju moramo biti vsaj drugi. Bodo pa tudi Finska, Severna Makedonija, Belorusija in Turčija nevarne tekmice, če ne bo pravega pristopa,” meni podajalec.

Ropret seveda računa na pomoč navijačev, oni naj bi bili tisti, ki naj bi jim pomagali v morebitnih kriznih trenutkih. “Pričakujemo, da bodo gledalci naš sedmi igralec.”

Slovenija bo prvo tekmo skupine C igrala v četrtek, 12. septembra, prvi tekmec bo Belorusija. Sledili bodo obračuni s Finsko, Turčijo, Severno Makedonijo in Rusijo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več