single
[6]
135030

Odbojkarji ne bodo nastopili na pripravljalnem turnirju v Ukrajini

Avtor: Kenny Jan
19. 8. 2021, 19.24

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo izpustila turnir v Zaporožju v Ukrajini, kjer bi morala opraviti del priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo. Udeležbo na pripravljalnem turnirju so morali v zadnjem trenutku odpovedati zaradi okužbe z novim koronavirusom, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Slovenska reprezentanca bi v sklopu priprav na EP v ukrajinskem Zaporožju odigrala tri tekme z močnimi nasprotniki – Bolgari, Srbi ter Ukrajinci, a je bila tik pred odhodom pri eni osebi iz slovenskega tabora ugotovljena okužba z novim koronavirusom.

“V luči odgovornega in preventivnega ravnanja je bila sprejeta odločitev, da reprezentanca ta turnir izpusti, vsi člani ekipe pa se za nekaj dni umaknejo v samoizolacijo. Odbojkarska zveza Slovenije namreč ne želi ogroziti nastopa reprezentance na evropskem prvenstvu ali javnega zdravja,” so pri OZS zapisali v izjavi za javnost.

Evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija branila srebro iz leta 2019, se bo v Ostravi na Češkem, kjer bodo v skupini B igrali varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija, začelo 3. septembra. Tekmeci bodo Belorusi, Bolgari, Čehi, Črnogorci in Italijani.

Skupinski del EP se bo v štirih državah prirediteljicah (Poljska, Češka, Finska, Estonija) začel 1. septembra. Sklepni del bo potekal na Poljskem (Gdansk, Katowice) in Češkem (Ostrava). Finale bo 19. septembra v Katowicah.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več