single
[6]
169764

Odbojkarje od finala loči le Italija

Avtor: Urban Kolman
10. 9. 2022, 11.30

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes igrala zgodovinski polfinale svetovnega prvenstva. V poljskih Katovicah se bo pomerila z Italijani, v isti dvorani kot pred slabim letom bo to nekakšna ponovitev lanskega finala evropskega prvenstva, ki so ga po hudem boju in preobratu dobili Italijani.

Italijani, trikratni svetovni prvaki so tudi tokrat favoriti, na prvenstvu tekme še niso izgubili, a se jih varovanci selektorja Ghergeja Cretuja ne bojijo.

“To da Italijani na prvenstvu še niso izgubili, nam ničesar ne pove. Videli smo, da so se proti Franciji v četrtfinalu dokaj namučili in da se lahko igra z njimi, če na njih dobro pritisneš in igraš svojo igro, v tem tempu pa je treba zdržati do konca. Mi smo tudi že pokazali, da zmoremo in s pravo energijo lahko odločimo tekmo v svojo prid,” je optimist bloker Alen Pajenk.

V tej sezoni sta se reprezentanci enkrat že srečali, in sicer v elitni ligi narodov, ko se je zmage s 3:0 na turnirju na Filipinih veselila Italija. Takrat slovenska izbrana vrsta ni nastopila v polni zasedbi, manjkal je namreč Klemen Čebulj, Tine Urnaut in Dejan Vinčić pa sta po poškodbah šele vračala v tekmovalni ritem.

“Italijo dobro poznamo že iz prejšnjih let in tudi s turnirja lige narodov. Danes se bomo še taktično pripravili na njih, a moramo iti na tekmo povsem sproščeni. Italijani so na papirju pred tekmo favoriti, seveda jih moramo spoštovati, a ne smemo jim ničesar prepustiti. Potrudili se bomo, da bomo dobro igrali in se borili ter prikazali eno najboljših predstav na tem svetovnem prvenstvu,” pa napoveduje prosti igralec, Jani Kovačič.

Glavna zvezdnika italijanske izbrane vrste sta 20-letni sprejemalec Alessandro Michieletto in 26-letni podajalec Simone Giannelli, ki je bil na zadnjem prvenstvu stare celine izbran za najkoristnejšega igralca. Slovencem bo nevarnost pretila tudi s korektorskega mesta, na katerem igra prodorni Jurij Romano, ne gre pa pozabiti tudi na izkušenega srednjega blokerja Simoneja Anzanija.

Selektor Gheorghe Cretu pravi, da se pri taktični pripravi ukvarjajo predvsem s svojo predstavo: “Najprej moramo pripraviti naše igralce, ki morajo biti osredotočeni na našo igro. Če preveč razmišljaš o nasprotniku, te to lahko včasih odnese v napačno smer. V pripravah na tekmo vedno iščem ravnovesje. Obe ekipi imata svoje prednosti, saj je v obeh reprezentancah več igralcev, ki lahko odločilno vplivajo na potek tekme. Morali bomo biti pametni in te ključne igralce uporabiti v pravem trenutku, da bomo en korak pred nasprotnikom.”

Polfinale svetovnega prvenstva v dvorani Spodek se bo začelo ob 18. uri, ko se bosta za mesto v velikem finalu udarili Brazilija in Poljska, obračun med Slovenijo in Italijo bo na sporedu ob 21. uri.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več