puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Empoli - Cagliari, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Reims - Lyon, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
06:45
Greuther Furth - Borussia Dortmund, Nogomet - Nemški pokal
šport TV 3 logo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je dobila tekmice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Madžarska, Češka in Turčija. Slovenke se bodo za svoj drugi nastop na prvenstvu stare celine v skupini A borile skupaj z Belgijo, Izraelom in Islandijo.

Slovenke bodo v kvalifikacijah nastopale kot tretja najmočnejša ekipa, na lestvici Evropske zveze zaseda 25. mesto, boljše od njih so na njej Belgijke (sedme) in Izraelke (23.). Reprezentance bodo v okviru kvalifikacij odigrale šest tekem, tri doma, tri v gosteh. Prvi del bo potekal avgusta prihodnje leto (Slovenke bodo prvo tekmo odigrale 8. avgusta doma proti Izraelu), drugi januarja 2019. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

“Med reprezentancami, ki bodo nastopile v kvalifikacijah, so prav Belgijke prve nosilke in na žalost smo jih v skupino dobili prav mi. Evropska zveza je pri sestavi skupin upoštevala stanje na evropski lestvici in ker Slovenija v tej razvrstitvi ni preveč visoko, smo v skupini pričakovali eno od najbolj kakovostnih ekip. V vsakem primeru pa mislim, da imamo zelo dobre možnosti, da se uvrstimo na prvenstvo. Dobro se bomo morali pripraviti na kvalifikacije in si zagotoviti nastop med najboljšimi ekipami. Prepričan sem, da je uvrstitev na prvenstvo za nas dosegljiva,” meni selektor Alessandro Chiappini in dodaja: “Belgijsko reprezentanco že zelo dobro poznamo, saj smo skupaj opravili del priprav in se med seboj pomerili na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Gre za zares kakovostno ekipo, a smo ji bili na vseh tekmah precej blizu. V Izraelu v zadnjem času zelo dobro delajo z odbojkaricami, imajo zelo dobrega trenerja in bodo igralke zagotovo še precej napredovale. Najpomembnejše je, da se zavedamo, da si z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo lahko odpremo vrata za naprej in zato se moramo na kvalifikacije zares dobro pripraviti.”

V skupini B bodo nastopile Hrvaška, Švica, Avstrija in Albanija, v skupini C Ukrajinca, Črna Gora, Grčija in Norveška, v skupini D Francija, Portugalska, Gruzija in Danska, v skupini E Slovaška, Finska, Estonija in Švedska, v skupini F pa Romunija, Španija, Latvija ter Bosna in Hercegovina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja