puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
12:35
Real Madrid - Numancia, Nogomet - Španski pokal
šport TV 1 logo
13:30
Ilirija - Šentjur, Košarka - Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
13:05
Svetovno prvenstvo, Riesa, Motokros - Superenduro
šport TV 3 logo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v zadnji tekmi predtekmovalne skupine C evropske lige v Megalopolisu s 3:0 (17, 18, 13) premagala Romunijo in s tem le potrdila prvo mesto ter uvrstitev v polfinale. Izbranke Bruna Najdiča so na dveh turnirjih zabeležile stoodstoten učinek, v šestih tekmah so izgubile le en niz.

“Ne smemo razprodajati svojega ugleda. Želimo zmagati, pa čeprav tekme ne bomo začeli v najmočnejši postavi. Na igrišče ne bom poslal najboljše ekipe, a vseeno ekipo, ki je sposobna zmagati. Če bo potrebno, bom v igro poslal tudi tiste, ki sem jih nameraval spočiti,” je pred dvobojem dejal selektor, ki je tako od začetka ponudil priložnost Sari Najdič in Urški Igličar, ki prejšnjih tekem nista začenjali, v igro sta vstopali v drugih delih nizov, prvič v ligi pa sta na igrišče stopili libero Meta Jerala in sprejemalka Lana Ščuka. Ob omenjenih so bile v začetni postavi še blokerki Saša Planinšec in Tina Grudina ter sprejemalka Monika Potokar.

Najdičeve izbranke so takoj pritisnile s servisom, takoj so pokazale, kaj bo tudi na tej tekmi njihovo glavno orožje. Po odličnih začetnih udarcih Igličarjeve so povedle s 4:1, nato pa postopoma večale prednost. Po štirih zaporednih točkah Potokarjeve, od tega je dve dosegla z asoma, so vodile z 12:7, takoj zatem je z blokom svojo prvo točko dosegla Ščuka. Najdič je nato izvedel dvojno menjavo, v igro sta vstopili Živa Recek in Mojca Božič, zbranost je nekoliko padla, toda le za trenutek, hitro je spet prišla do izraza kakovostna razlika, tako da so Slovenke brez težav prišle do zmage v prvem nizu.

V drugem je šlo nekaj težje. Romunke so se držale do izida 11:11, po servisih Planinščeve so Slovenke dosegle štiri zaporedne točke, nato pa z zanesljivim sprejemom, ki je omogočal učinkovit napad, prednost držale do konca. Vodstvo jih ni prav nič uspavalo, že na začetku tretjega niza so na krilih razpoložene Igličarjeve tekmicam ušle, prednost višale, pred drugim tehničnim odmorom so vodile že 15:7. Glede na pristop in kakovost, je bilo že takrat jasno, da bo Romunija še drugič v ligi padla z izidom 3:0.

Slovenke bodo zdaj mirno čakale na odločitev, ali bodo igrale na zaključnem turnirju ali bodo polfinale odigrale s tekmama doma in v gosteh. Poleg Slovenije si je nastop v polfinalu že zagotovil tudi Azerbajdžan, medtem ko bosta preostala dva polfinalista znana šele konec naslednjega tedna, ko bodo drugi turnir odigrale udeleženke skupine A.

 

 

 

FOTO: Sportida.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja