single
[6]
222105

Odbojkarice lovijo zadnjo vstopnico za paraolimpijske igre

Avtor: Blaž Magdič
2. 4. 2024, 14.43

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede bo na Kitajskem na zadnjem kvalifikacijskem turnirju lovila vstopnico za nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu. Tam je prosto le še eno mesto, zanj pa se bodo poleg Slovenk med 4. in 10. aprilom borile še Nemčija, Ukrajina, Japonska, Iran in Tajska.

V kitajskem Daliju bodo slovenske odbojkarice skušale priti do četrtega nastopa na največjih tekmovanjih za športnike invalide, potem ko so na paraolimpijskih igrah že nastopile leta 2004 v Atenah, 2008 v Pekingu in 2012 v Londonu.

V slovenski vrsti pod vodstvom Simona Božiča so na Kitajskem kapetanka Lena Gabršček, Tija Vrhovnik, Klara Vrabič, Mira Jakin, Valentina Brik, Suzana Ocepek, Jana Ferjan, Barbara Kocmur, Vesna Pogačar in Saša Kotnik Hren.

Slovenke bodo tekmovanje začele 4. aprila proti Nemčiji, sledijo še tekme z Ukrajino, Japonsko, Iranom in Tajsko. Tekmice bodo 9. aprila tudi gostiteljice Kitajke, ki pa so na igre že uvrščene, tako da njihovi rezultati ne bodo šteli za kvalifikacije. Zadnji dan se bosta prva in druga ekipa rednega dela pomerili še v odločilnem dvoboju za uvrstitev v Pariz.

Med ekipami, ki še niso na igrah, ima na tem turnirju Slovenija status najvišje uvrščene na mednarodni lestvici, saj je trenutno šesta. Nemke so osme, Ukrajinke devete, Japonke 11., Iranke 14. in Tajke 26.

Na odbojkarskem paraolimpijskem turnirju v Parizu bo sodelovalo le osem ekip, sedem udeleženk je že znanih: poleg gostiteljice Francije še Brazilija, ZDA, Kitajska, Italija, Kanada in Ruanda.

Priprave so slovenske igrale opravile v Italiji, kjer so odigrale tudi prijateljske tekme z domačo ekipo, ta je lani v finalu evropskega prvenstva premagala prav Slovenijo in si kot celinski prvak zagotovila nastop v Parizu.

“Super smo trenirali, dobro smo delali. Verjamemo, da bo to dovolj in pravi recept za zmago. Imamo mlado ekipo, večina sploh še ni izkusila tega paraolimpijskega duha, za njih bo izkušnja še bolj posebna. Obetajo se super igre. Upam in verjamem, da bomo tudi me del njih,” je za krovno zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite pred začetkom tekmovanja dejala kapetanka Gabršček.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več