single
[6]
223503

Odbojkarice Calcita po tesni prvi tekmi do vodstva v seriji finala

Avtor: Aljaž Pirnat
17. 4. 2024, 22.06

Odbojkarice Calcita Volleyja so na prvi tekmi finala državnega prvenstva doma premagale Novo KBM Branik s 3:2 (-21, 19, -17, 12, 5) in povedle z 1:0 v seriji na tri dobljene zmage.

Tekma tradicionalnih tekmic, ki se že 14-ič v zadnjih 16 letih v medsebojnem dvoboju borita za naslov državnega prvaka, je ponudila zanimivo predstavo, predvsem v pogledu dramatičnosti. Dvoboj je bil poln preobratov, po vodstvu Mariborčank z 2:1 je kazalo, da bodo po finalu pokala v prvenstvu neporažene Kamničanke premagale še drugič zapovrstjo. A ko je bilo potrebno še postaviti piko na i, so povsem odpovedale, tekmicam so dopustile, da se razigrajo in jih v četrtem in petem nizu povsem nadigrajo.

Odbojkarice Calcita in Nove KBM Branika tri tedne niso imele tekem, zato ne čudi negotov začetek tekme z obeh strani. Prve štiri točke so osvojile po napakah tekmic, gostiteljice so povedle s 3:1, toda v nadaljevanju so Štajerke začele bolje servirati, servisi Tali Lekše so jim tudi zagotovili vodstvo z 12:8. Ko je dva asa zapovrstjo dosegla Ronja Štampar, svoje pa z blokom dodala še Nika Milošič je bila prednost gostij že šest točk. Izkazalo se je, da je bila ta prednost odločilna v nizu, v končnici so sicer domače približale, a njihov zaostanek ni znašal manj kot tri točke.

Je pa konec drugega niza napovedoval, da se bodo gostiteljice znebile začetne treme, kar se je v drugem dejansko zgodilo. Z dobrimi servisi Sare Najdič so že na začetku ušle, slovensko reprezentančno podajalko je na servisni črti posnemala Andjelka Radišković in Calcit je vodil s 13:6. Gostje so konca niza imele nekaj pozitivnih prebliskov, toda Gorenjke so vedno našle odgovor, tako da so niz mirno pripeljale do konca.

A ko so domači navijači pričakovali nadaljevanje premoči kamniških igralk, je spet prišlo do preobrata. Gostje so brez kakršnih koli težav dobile drugi niz, s tem pa zasukov še ni bilo konec. Četrti niz je gladko še v roke Calcita in zmagovalca je moral odločati “tie break”.

Tudi v njem pa gostiteljice niso imele težav. Po seriji blokov Sare Hutinski so povedle s 7:1, pri izidu 13:3 je že bilo jasno, kdo bo zmagovalec.

V domači vrsti je bila z 20 točkami najučinkovitejša Lucy Charuk, izkazala se je s petimi bloki, Radišković je v statistiko vpisala 13 točk in šest asov. Pri Mariborčankah je bila z 18 točkami najučinkovitejša Iza Mlakar, Monika Potokar jih je dodala 13.

Druga tekma serije bo v soboto v Mariboru.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več