šport TV 1 logo
16:15
Napoli - Milan Serie A
šport TV 2 logo
17:00
VN Švedske, druga dirka MXGP 2019
šport TV 3 logo
15:50
Inter - Rijeka Hrvaška liga

Od 10. julija naprej v Riu de Janeiru gledalci znova na stadione

Avtor: Marko Premrl
28. 6. 2020, 14.54

Lokalne oblasti v velemestu Rio de Janeiro so se odločile, da si bodo navijači od 10. julija naprej lahko nogometne tekme prvenstva v tej brazilski zvezni državi ogledali v živo na stadionih. Odločili so se, da bo na stadionu lahko zasedena tretjina siceršnje zmogljivosti.

Odlok določa še, da bo od 1. avgusta naprej stadion lahko zaseden dvotretjinsko, od 16. avgusta naprej pa ne bo več omejitev glede števila navijačev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko se bodo gledalci 10. julija vrnili na stadione, bodo morali upoštevati varnostno razdaljo, ki predvideva, da vsaka oseba zasede štiri kvadratne metre. Vstopnice bo mogoče kupiti le preko spleta.

Nogometno prvenstvo zvezne države Rio de Janeiro je prvo prvenstvo, ki se je nadaljevalo v zaradi pandemije novega koronavirusa močno prizadeti Južni Ameriki.

Zvezna država Rio de Janeiro je po površini dvakrat večja od Slovenije, po številu prebivalcev pa šteje kar osemkrat več prebivalcev kot Slovenija.

Prvenstvo carioca, v katerem nastopajo profesionalne ekipe države Rio de Janiero, se je za zaprtimi vrati nadaljevalo 18. in 19. junija, čeprav je Brazilija druga najbolj prizadeta država na svetu zaradi covida-19. Tam je umrlo okoli 57.000 ljudi, 1,3 milijona ljudi pa je zbolelo za virusom.

Nekateri klubi so nasprotovali nadaljevanju prvenstva, a njihova pritožba ni bila uspešna, zato se bodo na igrišča vrnili v nedeljo, čeprav so dejali, da pred julijem ne bodo igrali tekem.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ibra s “kung fu” udarcem skoraj odnesel glavo Ronaldu...Več

2

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Arašidi, beg, žoga in solze sreče: nenavadna odisejada Muse Juware...Več

2

Icardi poslal sporočilo Interju: Odšel sem v PSG, da bi osvajal lovorike...Več

3

Kumbulla: Branilec Hellasa, za katerega se tepejo italijanski velikani (video)...Več