pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Oboleli Reina: Naenkrat nisem mogel več dihati, bile so najhujše minute življenja!

Avtor: Blaž Magdič
4. 4. 2020, 09.21

Tako imenovana samoizolacija širom sveta traja že kar nekaj dni in tednov, v Aziji se najhujši trenutki počasi že iztekajo, a na evropskih tleh je precej drugače. Za koronavirusom so zboleli tudi mnogi športniki, ki so tudi zaradi dobre fizične kondicije relativno uspešno premagali zahrbten virus. To je uspelo tudi zimzelenemu nogometnemu vratarju Pepeju Reini.

Dolgoletni španski reprezentant, ki je zaradi izjemnega Ikerja Casillasa večino časa grel klop, bo konec avgusta dopolnil 38 let. Vselej zabavni Reina je v dolgih letih kariere osvojil veliko lovorik, z Bayernom je postal nemški prvak, leta 2010 pa je s Španijo splezal celo na svetovni prestol.

Kljub slavi in številnih uspehom pa se je v jeseni profesionalne kariere moral soočiti z boleznijo, ki je še pred meseci verjetno sploh ne bi pričakoval. Član AC Milana, ki v Angliji kot posojen nogometaš brani barve Aston Ville, se je na Otoku boril s koronavirusom. Italijanskemu časniku Corriere dello Sport je razrkil muke zadnjih tednov.

“Bilo je težko, zelo težko. Najtežji je bil dan, ko sem naenkrat ostal povsem brez sape, nikakor nisem mogel zadihati. Kakšnih 25 minut mi je primanjkovalo kisika, težko opišem strah in nemoč tistih trenutkov. To so bili najhujši trenutki mojega življenja,” je bil zelo odkrit Reina, ki želi s svojo zgodbo tudi posvariti ljudi, naj resnično ostanejo v varnem zavetju doma in upoštevajo navodila.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več