KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3]
188418

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
29. 3. 2023, 11.52

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo proti Bourgu potegnili črto pod letošnjimi nastopi v Eurocupu. Že dalj časa je namreč jasno, da Ljubljančani ne bodo del končnice. Na 17. tekmah rednega dela so uspeli vpisati zgolj tri zmage, zato bo še toliko bolj pomembno, da se od domačih navijačev v stoženski Areni poslovijo z zmago. Srečanje si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

V klubu so zaradi slabe evropske sezone zato že napovedali spremembe. V prihodnosti naj bi namreč več poudarka dobili mladi igralci. Eden izmed teh je tudi 21-letni hrvaški up Lovro Gnjidić, ki je v Ljubljano pred začetkom letošnje sezone prišel iz zagrebške Cibone. “Življenje v Ljubljani je precej podobno tistemu v Zagrebu. Mesto ni preveliko. Višji nivo košarke in močnejši treningi so mi prišli prav.” 

Toda to ni prvi stik 198 centimetrov visokega organizatorja igre s Slovenijo. Ko je bil še majhen, je namreč njegov oče igral za Krko in Laško. Zato je na mestu vprašanje, ali mu je v spominu ostalo kaj slovenskih besed. “Tukaj sem hodil v vrtec, še pred šolo, tako da si nisem veliko zapomnil. Spomnim se samo žoge in pikapolonice. “

Poleg očeta se je s košarko profesionalno ukvarjala tudi njegova mama. Mladi Hrvat je zato že od otroštva navajen visokih pričakovanj. To mu nenazadnje pomaga tudi pri Cedeviti Olimpiji, kjer je na njegovem položaju velika konkurenca. Kako je trenirati z zvezdnikoma kot sta Yogi Ferrell in Josh Adams. Kaj počne v prostem času in kako je bilo, ko je dobil vpoklic v hrvaško reprezentanco pa v spodnjem prispevku.

VIDEO: Prispevek o Lovru Gnjidiću

Video is not available for your country.

Cedevita Olimpija – Bourg-en-Bresse v sredo 20.45 na Š1. Studio ob 20.00!

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več