single
[3137]
225039

Ob vroči formi vse več zanimanja za slovenskega bisera: Šeško na vrhu spiska želja Arsenala

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 5. 2024, 11.29

Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je v petek vnovič uspel najti mrežo na enem izmed srečanj nemškega državnega prvenstva. Ob remiju proti Hoffenheimu (1:1) je tako zadel že na peti zaporedni bundesligaški tekmi, zaradi česar je 20-letni Radečan deležen vse več pozornosti s strani trenutno vodilnega moštva angleške Premier lige, londonskega Arsenala.

Čeprav je v začetku sezone v igro navadno vstopal s klopi, je slovenski zvezdnik v dresu RB Leipziga s strani glavnega trenerja Marca Roseja deležen vse večje minutaže. Zaupanje nemškega strokovnjaka pa je sijajni napadalec tudi upravičil. Če je v uvodnih 18 krogih letošnje Bundeslige nasprotnikovega vratarja uspel matirati le trikrat, je Šešku v naslednjih 14 to uspelo kar devetkrat, med drugim tudi v zadnjih petih zaporednih ligaških kolih.

Izvrstne predstave so posledično požele obilico pozornosti s strani širše nogometne javnosti in padle v oko tudi nekaterim največjim velikanom evropske klubske nogometne sfere. Za slovenskega reprezentanta naj bi se zanimali evropski giganti, kakršni so AC Milan, Manchester United, Chelsea in Arsenal. Sploh slednji naj bi sila visoko cenil in občudoval mladega Posavca, ki ga Londončani vidijo kot idealno okrepitev za svojo napadalno linijo.

In sicer idealno ne le v smislu napadalčevega stila igre, ki bi mladi in hitri zasedbi topničarjev bil precej pisan na kožo, temveč tudi v ceni, ki bi jo trenutno vodilna zasedba angleškega prvenstva morala plačati za usluge Šeška. Slednji ima namreč v trenutni pogodbi z rdečimi biki odkupno klavzulo, ki znaša približno 43 milijonov funtov.

Ob silnem finančnem bogastvu, ki ga zaradi astronomskih vsot, prejetih s strani televizijskih pravic, premorejo angleški klubi, si to moštvo iz angleške prestolnice zlahka privošči. Obenem pa lahko tudi prihrani, sploh upoštevajoč druga imena na seznamu želja Arsenala, ki naj bi se odločal med Šeškom ali napadalcem Newcastla Alexandrom Isakom, za katerega pa naj bi srake zahtevale odškodnino v višini 70 milijonov funtov.

Kje točno bo Šeško pristal naslednjo sezono je trenutno še uganka, vsekakor pa bodo svojo vlogo igrale tudi predstave na evropskem prvenstvu, na katerem se bo sijajni Posavec skupaj z ostalimi slovenskimi reprezentanti junija pomeril proti Danski, Srbiji in Angliji.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več