single
[2]
225846

NZS z odločnim sporočilom za javnost: ”Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo”

Avtor: Lamin Diallo
15. 5. 2024, 11.07

Nogometna zveza Slovenije je na svoji spletni strani obajvila sporočilo za javnost, saj naj bi se v zadnjem času pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

”Spoštovani mediji, športna javnost in partnerji,

Nogometna zveza Slovenije (NZS) želi vzpostaviti jasno stališče glede vloge in pomena sponzorskih pravic ter vlaganj podjetij v slovenski šport.

NZS s tem namenom v javnost pošilja sporočilo, da brez sponzorskih pravic in vlaganj podjetij v slovenski šport, uspehov slovenskih športnikov ne bi bilo. Z vlaganji se oblikujejo pogoji za razvoj, infrastrukturo, klube in mlajše selekcije, kar je ključno za trajnostno rast športa v naši državi.

Prav je, da podjetja, ki slovenski šport podpirajo skozi leta, ob njegovih dosežkih žanjejo plodove. To je pošteno in legitimno.

Na drugi strani pa se žal pojavljajo tudi takšni, ki izkoriščajo pozornost športne javnosti brez dejanske podpore slovenskemu športu. Te prakse ne le, da omalovažujejo trud in poštenost pravih podpornikov, ampak močno škodijo ugledu in integriteti slovenskega športa. Zato NZS odločno poziva k prenehanju tovrstnih nepoštenih praks, ki ogrožajo dolgoročno financiranje in razvoj športa v naši državi.

NZS zato odločno poziva vse, da nemudoma prenehajo z neupravičenimi aktivnostmi, oglaševalskimi in prodajnimi akcijami, ne le v zvezi z nogometom, ampak predvsem naj takšnih praks ne uporabljajo pri športih, ki so za svoje delovanje v celoti odvisni od trženja sponzorskih pravic. Če bi se vsa podjetja na trgu vedla kakor posamezne blagovne znamke in zastopniki ali prodajalci, trg pa dopuščal tovrstne prakse, dolgoročnega financiranja v slovenski šport ne bo.

NZS se zahvaljuje partnerjem moške reprezentance za dolgoletno podporo, v dobrih in tekmovalno manj uspešnih časih: Mercator d. o. o., Nova Ljubljanska Banka d. d., Petrol d. d., Pivovarna Laško Union, Telekom Slovenije d. d. in Zavarovalnica Triglav d.d.

Vaša zavezanost in podpora sta ključnega pomena za razvoj slovenskega nogometa ter športa na splošno. Zaradi vas se Slovenci lahko veselimo uspehov športnikov, kar neguje naš nacionalni ponos.

Zahvaljujemo se vam za pozornost in podporo ter vas prosimo, da se skupaj z nami zavzamete za pošten in integritete poln športni prostor v Sloveniji.

V interesu razvoja slovenskega športa lepo prosimo za objavo v vašem mediju. Hvala.”

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več