single
[3]
228159

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
11. 6. 2024, 18.43

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo novo sezono začeli z novim glavnim trenerjem in novim športnim direktorjem. Oba sta se danes na novinarski konferenci prvič predstavila slovenski športni javnosti, poudarila visoke cilje kluba, o konkretnih imenih udeležencev na parketu pa za zdaj še nista govorila. O Cedeviti Olimpiji bomo govorili tudi v prihodnji studijski oddaji 3, 4, Šport!

V ljubljanski košarkarski zasedbi so po koncu sezone 2023/24, v kateri so sicer osvojili trojček domačih lovorik, na mednarodni sceni pa ostali močno razočarani, kot novega trenerja pripeljali Zvezdana Mitrovića, ki je nazadnje deloval v turškem Galatasarayu.

Že pred tem so sporočili, da bo vajeti na kadrovskem področju imel v rokah Španec Chechu Mulero.

Oba sta na današnji novinarski konferenci govorila o visokih cilja kluba in želji, da mu vrnejo značaj, ki se je v prejšnji sezoni nekako izgubil. A vsaj za zdaj ljubitelji košarke še niso mogli izvedeti, kdo bo te cilje skušal uresničiti kot igralec. O imenih namreč ne športni direktor ne trener še nista govorila, tako da sestava Cedevite Olimpije za naslednjo sezono še ni jasna.

VIDEO: Mulero o okrepitvah in Klemnu Prepeliću

 

“Zdaj je čas, da imena položimo na mizo in začnemo sprejemati odločitve. Na ta trg je treba biti pripravljen. Najprej so tu plače igralcev, potem proračun kluba, “ je dejal športni direktor.

Mulero je spregovoril tudi o slovenskemu reprezentantu Klemnu Prepeliću: “S Klemnom sva zelo dobra prijatelja, že večkrat sva govorila in imava poseben odnos. Je velik igralec in vsi evropski klubi bi si ga želeli imeti. Bomo videli. V tem trenutku je v reprezentanci, tako da o tej možnosti še nismo govorili. Ni pa tudi zanikal ničesar.”

VIDEO: Mitrović o kadrovanju

“Občutek je dober. Lahko rečem, da se po 22 letih skorajda vračam domov, saj sem rojen v nekdanji skupni državi. Pa tudi v Ljubljani sem bil, ko sem kot pomočnik trenerja pri Budućnosti začel trenersko pot,” pa je dejal novi strateg Ljubljančanov, Črnogorec Mitrović, ki ima trenerske izkušnje tudi v Monacu, Asvelu in Krivbasu.

“Ne bi še o imenih, najprej potrebujem štab, lojalne ljudi, da se naredi prava energija. Glede igralcev pa smo v pogovorih dobesedno z na stotinami kandidatov. Veste, da proračun ni neomejen, ne moremo dobiti vsakega. Spremljamo pa igralce, ki bi jih želeli imeti. Pogovarjamo se, a to je proces, je šele začetek sezone,” je o sestavi ekipe povedal trener. Dodal je še, da bo v ekipi obdržal del igralcev iz zadnje sezone, kot pomembnega je poudaril slovensko jedro, a tudi pri tej temi o imenih ni govoril.

Tako so tudi cilji ostali še precej splošni. “Cilj je, da se pripravi dobra ekipa, potem je vse možno. Organizacija kluba je vrhunska, zdaj moramo narediti še del na parketu,” je še povedal Črnogorec, ki je med letoma 2017 in 2019 svojo državo vodil kot selektor, kot pomočnik pa je na klopi Črne gore delal tudi med evropskim prvenstvom 2013 v Sloveniji.

Direktor kluba Davor Užbinec pa se je ob predstavitvi novih članov stroke zahvalil tudi trenerju Zoranu Martiću, ki je moštvo prevzel v težkem obdobju v krizi po koncu sodelovanja s Simonejem Piangianijem.

Več o Cedeviti Olimpiji v nedeljo v naši studijski oddaji 3, 4, Špot!, ki bo na sporedu ob 15. uri.

Vir: STA
Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več