single
[2]
166416

Nova okrepitev za Mourinhevo Romo

Avtor: Urban Kolman
6. 8. 2022, 09.36

Italijanski nogometni prvoligaš Roma je tudi uradno pripeljal nizozemskega reprezentanta Georginia Wijnalduma. Izkušeni 31-letni vezist bo v Rimu eno leto igral kot posojen nogometaš Paris Saint-Germaina.

Wijnaldum se po petih sezonah pri Liverpoolu v prejšnji sezoni ni najbolje znašel v Parizu, odigral je le 18 tekem v ligi in tri v ligi prvakov.

“Dober občutek je biti igralec Rome. Od vseh, s katerimi sem govoril, sem dobil pozitivne odzive glede kluba in navijačev. Klub je pokazal jasno namero, da me hoče, kar igralcu da dodatno samozavest,” je francoska tiskovna agencija AFP povzela besede Wijnalduma, ki je po Nemanji Matiću in Paulu Dybali tretja odmevna okrepitev rimske zasedbe. Ta je v prejšnji sezoni zasedla šesto mesto. Nova sezona se bo v Italiji začela čez en teden.

Kot poroča Football Italia, ima Roma možnost odkupiti Nizozemca po koncu sezone. Če bodo izpolnjeni določeni pogoji, pa bo odkup obvezen. PSG bo v letu posoje kril polovico Wijnaludmove plače, ki znaša devet milijonov evrov na sezono.

Vir: STA
Foto: EXPA/ Sebastian Pucher via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Elšnik: Trenirala sta me Lampard in selektor Anglije, a Riera je korak pred vsemi (VIDEO)...Več

2

Vidovšek držal obljubo: Čudežna obramba soigralcem zagotovila krofe (VIDEO)...Več

3

Riera: ”Vesel sem za zmago, toda moramo vedeti, da nismo še ničesar osvojili!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Večni derbi v znamenju težav na igrišču in zunaj njega...Več

2

Ščulac: “Klub, kot je Olimpija, ne bi smel imeti takega brezvladja in tako ravnati z legendami, kot sta Prosinečki in Rudonja”...Več

3

Tim Gajser lahko svetovni prvak postane že naslednji teden na Švedskem...Več