single
[2,3194]
161853

Nova okrepitev Maribora prihaja iz italijanske druge lige

Avtor: Marko Premrl
15. 6. 2022, 07.47

Aktualni državni prvaki, igralci Maribora, imajo po Marku Zalokarju v ekipi nov obraz. Moštvo je okrepil Marko Božić, ki v vijolični dres prihaja kot posojen član italijanskega drugoligaša Frosinoneja.

Marko Božić, ki je še pred kratkim nosil dres Radomelj, potem pa za rekordno ceno za omenjen klub prestopil v Frosinone, kjer pa je v polovici sezone odigral vsega skupaj 16 minut, bo v prihajajoči sezoni nosil dres Maribora. V štajersko prestolnico prihaja kot posojen nogometaš z možnostjo odkupa po koncu sezone.

“Po nekaterih načrtih bi moral biti pri nas že prej, z drugačnimi pogoji. O njegovih zmožnostih sem se prepričal že pred prihodom v Radomlje, morda je takrat šlo za zamujeno priložnost, ki pa smo jo izkoristili zdaj,” je povedal športni direktor Marko Šuler.

Božić igra na krilnem položaju, a se dobro znajde tudi na drugih pozicijah na sredini igrišča. Nogometnih veščin se je izučil pri avstrijskem Rapidu. “Zelo sem vesel, da sem tukaj in da mi je ponujena priložnost, da lahko v Sloveniji tudi na višjem nivoju pokažem, kar zmorem. Ko sem odšel iz Radomelj, sem podrobno spremljal slovensko ligo tudi v nadaljevanju sezone. Maribor dobro poznam, všeč mi je slog igre ekipe in verjamem, da se lahko uspešno prilagodim. Prvi vtisi so zelo dobri, spoznal sem celotno ekipo, strokovni štab. Vsi so me lepo sprejeli in imam dober občutek o naši skupni zgodbi,” pa je za spletni portal prvaliga.si povedal Božić.

 

Foto: GEPA pictures/Philipp Brem via Guliver Image
VIR: prvaliga.si

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več