KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2]
193235

Nov zasuk sagi Juventus: Športno razsodišče odbilo 10 točk

Avtor: Urban Kolman
22. 5. 2023, 20.52

Športno razsodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je Juventusu iz Torina zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih odvzelo deset točk, je zapisala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Nogometni velikan iz Torina po današnji kazni nima zagotovljenega mesta v ligi prvakov v sezoni 2023/24. Ob tekmi manj – drevi ob 20.45 bo gostoval pri Empoliju – in točkovnem odbitku je z drugega zdrsnil na sedmo mesto, trenutno je pri 59 točkah.

Sodišče je oprostilo sedem nekdanjih klubskih funkcionarjev Juventusa, vključno z nekdanjim zvezdnikom in direktorjem Pavlom Nedvedom, za katerega so tožilci zahtevali osemmesečno prepoved delovanja v športu. Poleg Nedveda so bili oproščeni tudi Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio in Enrico Vellano.

Italijanska nogometna zveza je 20. januarja letos stari dami iz Torina zaradi nedovoljenih prestopov odvzela 15 točk, a je razsodišče italijanskega olimpijskega komiteja (Coni) v drugi polovici aprila preklicalo kazen in primer vrnilo v prizivno sodišče FIGC, ki je 36-kratnemu italijanskemu prvaku danes odvzelo deset točk.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več